detector.media
10.07.2012 13:26
Міліціонер напав на журналіста під час «святкування Дня народження Януковича» в Одесі (ВІДЕО)
А його «громадські помічники» погрожували журналісту «візитом у відділок, де всі нирки повідбивають»

9 липня в Одесі дільничний Шевченківського відділу міліції старший лейтенант міліції Микита Сєргєєнко напав на редактора «Інформаційного сайту Одеси 048.ua» Олександра Городілова, вихопивши з рук відеокамеру і кинувши її на асфальт, повідомляє 048.ua.

 

Інцидент стався о 17:40 під час акції «Одеса святкує День народження Януковича».

 

Як повідомляє видання, пан Сєргєєнко підійшов до учасників акції з двома «громадськими помічниками» в цивільному, яких згодом він категорично відмовився представити. Саме помічники, зазначає видання, по-хамськи вимагали припинити відеозйомку процесу спілкування з учасниками акції. Проте, дізнавшись, що відеозйомку здійснює журналіст, вони відступили.

 

Коли Олександр Городілов пред'являв посвідчення члена Національної спілки журналістів України, Микита Сєргєєнко вихопив документ з рук журналіста і спробував сфотографувати на мобільний телефон. На вимогу журналіста припинити фотофіксацію і повернути посвідчення, міліціонер відповів відмовою і «необхідністю переписати дані документи». Крім того пан Сєргєєнко вихопив відеокамеру з рук журналіста і щосили кинув її на землю.

 

У цей момент на журналіста, який спробував повернути свої документи, напав один з «громадських помічників». Він, лаючись ненормативною лексикою та застосовуючи фізичну силу, погрожував журналісту «візитом у відділок, де всі нирки повідбивають».

 

Лейтенант Сєргєєнко віддав документи Городілову, коли колеги-журналісти викликали наряд міліції. Свій вчинок міліціонер пояснив тим, що «сьогодні спекотно, напевно я голову собі напік», а виривання з рук і кидання на асфальт відеокамери тим, що «мене хтось штовхнув і я навіть не помітив».

 

Однак до двадцяти свідків - журналістів та учасників акції - підтверджують умисні дії міліціонера та його помічників.

 

Хоча міліція і була викликана, зауважує видання, протягом півтори години так ніхто і не приїхав.

 

Про інцидент був проінформований голова Одеської обласної державної адміністрації Едуард Матвійчук.

 

Зараз журналіст готує щодо цього інциденту відкритий лист в Генеральну прокуратуру, Адміністрацію президента, Міністерство внутрішніх справ та Комітет Верховної Ради з питань по захисту свободи слова та інформації.

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Відео - 048.ua

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY