«Артикль 19» закликає депутатів відхилити законопроекти про заборону пропаганди гомосексуалізму

6 Липня 2012
5476
6 Липня 2012
13:29

«Артикль 19» закликає депутатів відхилити законопроекти про заборону пропаганди гомосексуалізму

5476
«Артикль 19» закликає депутатів відхилити законопроекти про заборону пропаганди гомосексуалізму

Міжнародна правозахисна організація «Артикль 19» закликає українських депутатів відхилити два законопроекти про заборону «пропаганди гомосексуалізму», які суттєво обмежують право на свободу вираження поглядів для членів ЛГБТ-спільноти (лесбіянок, геїв, бісексуалів, транссексуалів) і право на інформацію про сексуальність. Про це йдеться в заяві «Артиклю 19».

 

Законопроекти № 8711 і № 10290 є різко дискримінаційними щодо представників ЛГБТ-спільноти, встановлюючи кримінальну відповідальність за так звану «пропаганду гомосексуалізму» із загрозою позбавлення волі строком до п'яти років, вважають в «Артикль 19».

 

Українські ЛГБТ-організації з прав людини висловили свою стурбованість і занепокоєння з приводу високого рівня гомофобії серед членів Верховної Ради, а також зростання ненависті до ЛГБТ-спільноти і відсутність антидискримінаційного законодавства.

 

«Уряд прагне змінити існуюче законодавство про захист суспільної моралі, ЗМІ і видавничу справу, а також кримінальний кодекс. У разі ухвалення законопроекти сильно вплинуть на ЛГБТ-спільноту, заборонивши публікацію та поширення більшості інформації про ЛГБТ. Неоднозначне використання слова "пропаганда", швидше за все, призведе до несправедливого і спеціального кримінального переслідування і збільшення гомофобних нападів», - вважають правозахисники.

 

Нагадаємо, профільний парламентський Комітет з питань свободи слова та інформації підтримав законопроект № 8711групи народних депутатів щодо заборони пропаганди гомосексуалізму. Також комітет підтримав законопроект № 10290 Вадима Колесніченка про заборону спрямованої на дітей пропаганди гомосексуалізму.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5476
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду