Комітет свободи слова проти пропаганди гомосексуалізму серед дітей

6 Червня 2012
7054
6 Червня 2012
17:53

Комітет свободи слова проти пропаганди гомосексуалізму серед дітей

7054
Юрій Стець вважає, що влада хоче взагалі заборонити мирні зібрання
Комітет свободи слова проти пропаганди гомосексуалізму серед дітей

Комітет з питань свободи слова та інформації більшістю голосів підтримав законопроект Вадима Колесніченка № 10290 про заборону спрямованої на дітей пропаганди гомосексуалізму. Під час чергового засідання 6 червня п'ятеро з семи присутніх членів Комітету віддали за нього голоси (регіонали Олена Бондаренко, Володимир Ландік, Олексій Федун, Орест Муц та комуніст Олександр Голуб), Віктор Уколов (фракція «БЮТ-«Батьківщина») та Юрій Стець (НУ-НС) утрималися.

 

За словами першого заступника голови Комітету Олени Бондаренко, проти проекту можуть виступати тільки ті, хто його не читав, бо документ, на її думку, виважений і збалансований.

 

Головне науково-експертне управління вважає, що за результатами розгляду у першому читанні законопроект доцільно відхилити. Також ж думки і голова Комітету Юрій Стець, який припускає, що шляхом ухвалення цього документу влада хоче заборонити взагалі будь-які мирні акції громадян.

 

Нагадаємо, народний депутат Вадим Колесніченко хоче захистити дітей від факторів, які негативно впливають на їх фізичний, інтелектуальний, психічний, духовний та моральний розвиток, а також подолати демографічну кризу.

 

Проектом визначені основні поняття «гомосексуалізм» та «пропаганда гомосексуалізму». Останнє, зокрема, означає діяльність, що «має на меті та/чи виражається в умисному поширенні будь-якої позитивної інформації про гомосексуалізм, що може завдати шкоду фізичному та психічному здоров'ю дитини, її моральному та духовному розвитку, в тому числі, сформувати у неї хибні уявлення про соціальну рівноцінність традиційних і нетрадиційних шлюбних відносин, а в майбутньому вплинути на її вибір соціальної орієнтації».

 

Законопроект також дає визначення різних форм та видів пропаганди гомосексуалізму

 

Автор проекту пропонує встановити за пропаганду гомосексуалізму адміністративну та кримінальну відповідальність. Це може бути штраф від 100 до 700 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (як адмінвідповідальність) або позбавлення волі на термін від трьох до п'яти років (як кримінальна відповідальність за повторне порушення протягом року).

 

Як писала «Детектор медіа», у ВР зареєстровано ще один законопроект - № 8711 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів» (щодо захисту прав дітей на безпечний інформаційний простір), який теж пропонує заборонити у ЗМІ «пропаганду культу гомосексуалізму».

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7054
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знавець
4349 дн. тому
Цікаво, а латентний борець з педерастією Колесніченко - вибачився перед Уколовим за свою свинячу підлість ("справа педофілів")? Ась?..
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду