На журналістку Ірму Крат склали адмінпротокол за напис «Наркобарони» перед відділом міліції

25 Червня 2012
7273
25 Червня 2012
14:16

На журналістку Ірму Крат склали адмінпротокол за напис «Наркобарони» перед відділом міліції

7273
Напис журналістка зробила на знак протесу проти вироку «ніжинським робінгудам»
На журналістку Ірму Крат склали адмінпротокол за напис «Наркобарони» перед відділом міліції

Співробітники Ніжинського міського відділу Управління Міністерства внутрішніх справ у Чернігівській області 23 червня у Ніжині склали адміністративний протокол на головного редактора гадяцької газети «Свобода слова» (Гадяч, Полтавська область) Ірму Крат, - пише видання «Новини Полтавщини» із посиланням на центр зв'язків із громадськістю УМВС.

 

Адмінпротокол складений за ст. 152 Кодексу про адміністративні правопорушення (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), що передбачає штраф від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

 

Працівники міліції близько 4:00 побачили, як двоє невідомих у рукавицях написали фарбою на асфальті напроти міськвідділу міліції слово «наркобарони» і стрілкою вказали на будинок міліції. Один з невідомих утік, коли побачив міліціонерів, а другу - жінку, було затримано, зазначають в УМВС.

 

Інформація про подію була зареєстрована в журналі реєстрації заяв і повідомлень про злочини Ніжинського міськвідділу. Близько 6:30 міліція встановила, що порушницею є головний редактор газети «Свобода слова».

 

Ірма Крат пояснила свої дії незгодою з рішенням Деснянського районного суду Чернігова, який виніс обвинувальний вирок групі чоловіків, які самостійно боролися з наркоторгівцями в Ніжині. Як розповіла Ірма Крат у блозі на сайті «Кореспондент», вона відмовлялася називати своє ім'я за відсутності адвоката, однак міліціонери не надали їй можливості зателефонувати юристу.

 

Приблизно о 7-й ранку міліція дозволила пані Крат подзвонити довіреній особі. Ірма Крат стверджує, що під відеозапис у присутності понятих її намагалися змусити підписати якісь папери, зміст яких через виснаження і погане самопочуття вона не могла чітко усвідомити. Вона категорично відмовилася щось підписувати без адвоката, але й попросила дати їй копії документів.

 

Об 11-й ранку міліція відвезла Ірму Крат в один з готелів міста попри її протести (вона зняла в Ніжині квартиру, де були всі її речі, і хотіла повернутися туди). За словами пані Крат, міліція проінструктувала покоївку не давати журналістці нікуди дзвонити, крім як на номер 102.

 

Спочатку міліція чергувала під готелем, але через кілька годин вони пішли. На питання скільки часу вона може перебувати в цьому готелі, як її поселили без паспорту і хто за це платив, персонал готелю відповідав, що це домовленості з начальником міліції і питати треба його, пише Ірма Крат.

 

Напис «Наркобарони», який вночі при затриманні фотографувала міліція, вже стерли.

 

За інформацією УМВС, матеріали правопорушення спрямовані на розгляд адміністративної комісії з місця проживання для ухвалення рішення.

 

Раніше Ірма Крат змушена була переховуватися, оскільки отримала інформацію, що їй можуть підкинути наркотики і порушити кримінальну справу.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7273
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знаю
4323 дн. тому
Ирма любит внимание и шум вокруг себя. Пошалила.
Скептик
4324 дн. тому
а ця ірма - вона взагалі-то здається кандидат в депутати, а не журналіст.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду