АП: Віктор Янукович готовий спілкуватися зі ЗМІ, коли це дозволяє графік

23 Червня 2012
4657
23 Червня 2012
17:44

АП: Віктор Янукович готовий спілкуватися зі ЗМІ, коли це дозволяє графік

4657
Прес-служба Адміністрації президента пояснила, чому він дав інтерв'ю німецькому виданню SUPERillu, і які ЗМІ він поважає
АП: Віктор Янукович готовий спілкуватися зі ЗМІ, коли це дозволяє графік

Прес-служба Адміністрації президента прокоментувала інформацію українських ЗМІ щодо того, що Віктор Янукович дав інтерв`ю німецькому жуналу SUPERillu. 

 

Нагадаємо, цьому виданню, яке має східного Bild, президент розповів про екс-прем`єр-міністра Юлію Тимошенко, відзначивши, що вона є лідером серед політиків світу за кількістю кримінальних справ.

 

«Щодо інтерв'ю німецькому виданню SUPERillu, то це — лише одне з видань Німеччини зі "списку очікування" на інтерв'ю з uлавою держави. Принагідно зазначаємо, що інтерв’ю цьому журналу давали Ангела Меркель, Мартін Шульц, Вацлав Гавел, Войцех Ярузельський та інші», - уточнює прес-служба АП.

 

За даними прес-служби, під час проведення фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу в Україні та Польщі Президент України дав низку інтерв’ю ЗМІ, які представляли різні країни та охоплювали різні аудиторії. Окрім SUPERillu, це The Wall Street Journal (США), журнал «Експрес» (Франція), газета Financial Times (Велика Британія), телерадіокомпанія «Бі-бі-сі» (Велика Британія), газета Sunday Times of London (Велика Британія), журнал Time (США), агентство Bloomberg (США).

 

Щодо «списку очікування», то у ньому - понад 20 як закордонних, так і українських ЗМІ. «Перевагу запитам від іноземних ЗМІ у цей час було надано для того, щоб донести до різних аудиторій різних країн інформацію про Україну під час сплеску зацікавлення іноземної преси у зв'язку з проведенням Євро-2012 у нашій країні», - уточнює прес-служба.

 

Також представники прес-служби підкреслили: «Президент України відкритий для преси, і готовий спілкуватися зі ЗМІ за будь-якої можливості, коли це дозволяє графік Глави держави. Президент однаково поважає роботу всіх ЗМІ, незалежно від специфіки їх аудиторії, якщо ця робота грунтується на принципах чесності, професійності та об'єктивності».

 

Нагадаємо, 4 червня 2010 року під час прес-конференції президенту Віктору Януковичу жуналісти поставили запитання щодо відчуження державної резиденції «Межигір'я» та його нереагування на чисельні журналістські розслідування. Президент висловив готовність одразу після прес-конференції показати журналістам власність, яка належить йому в «Межигір'ї». Однак пізніше з невідомих причин цей захід було скасовано. 8 вересня 2010 року у офіційній відповіді прес-служби Адміністрації президента, яку було опубліковано на сайті президента, було сказано, що поїздка журналістів до Межигір'я не відбулась з організаційних причин.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4657
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду