Журналіст Bild вибачився за висловлювання «країна повій»

23 Червня 2012
4530
23 Червня 2012
09:39

Журналіст Bild вибачився за висловлювання «країна повій»

4530
«Ми керувалися заявою представниці руху Інни Шевченко, яка сказала що Євро перетворило Україну на бордель»
Журналіст Bild вибачився за висловлювання «країна повій»

Журналіст Bild am Sonntag Матіас Марбург попросив вибачення за те, що в його матеріалі, розміщеному на веб-сторінці видання, Україну названо «країною повій». Про це він заявив у розмові з власним кореспондентом «Укрінформу» у ФРН.

 

«Якщо хтось сприйняв це як образу всієї України, я прошу вибачення. Це не було моїм наміром», - сказав Матіас Марбург.

 

За словами Марбурга, речення «Україна - країна повій» у його онлайн-публікації є гіперпосиланням на статтю про український рух Femen. «У цьому висловлюванні ми керувалися заявою представниці руху Інни Шевченко, яка сказала, цитую, що Євро перетворило Україну на бордель», - пояснив журналіст.

 

Марбург також звернув увагу на те, що у друкованій версії газети його стаття починається з інших слів. «На жаль, в онлайн-версії вийшов старий, невідредагований варіант статті», - сказав він.

 

Як повідомляв MediaSapiens, онлайн-версія стаття під назвою «Справи повій нині погані: українські повії скаржаться на конкуренцію у фан-зонах» була опублікована на сайті Bild 16 червня.


 
Матеріал грунтується на нібито бесіді кореспондента з однією повією та стверджує, що в Україні 100 тис. жінок продають своє тіло за гроші.


 
Посольство України у ФРН, як повідомили Укрінформу українські дипломати, зараз розглядає можливість офіційної реакції на цю публікацію.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4530
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду