На «Корреспондент» та Ірину Соломко подали до суду за статтю про рейдерство

22 Червня 2012
9785
22 Червня 2012
15:45

На «Корреспондент» та Ірину Соломко подали до суду за статтю про рейдерство

9785
Представник групи компаній «Тект» вимагає спростування, хоча в статті наведено його коментар-заперечення
На «Корреспондент» та Ірину Соломко подали до суду за статтю про рейдерство

На редакцію журналу «Корреспондент» і журналістку цього видання Ірину Соломко подали позов про визнання недостовірною та спростування інформації, оприлюдненої в статті про рейдерство під назвою «Раздел имущества при разводе» (№ 13 від 6 квітня 2012 року). Про це «Детектор медіа» повідомила автор матеріалу Ірина Соломко.

 

30 травня Печерський районний суд міста Києва відкрив провадження у справі і призначив перше засідання на 25 червня.

 

Ірина Соломко писала матеріал про проблеми рейдерства в Україні, зверталася по коментарі до різних юридичних компаній, які захищають підприємців. Більшість здобутої інформації була анонімною. Один з небагатьох, хто коментував проблему відкрито, - Богдан Боровик з німецької компанії Beiten Burkhardt, що працює з інвесторами. «Він навів приклад заводу "Лікарські трави" в Житомирській області. Клієнти Beiten Burkhardt вирішили купити цей завод. Про це дізналася група компаній "Тект" бізнесмена Вадима Гриба і нібито почала паралельну скупку акцій, а потім через суди намагалася відмітини три емісії акцій. Все це ускладнило ситуації з правами власності», - розповіла пані Соломко.

 

Журналістка звернулася по коментарі до групи компаній «Тект», після чого з нею зв'язався адвокат Олександр Кравчук і висловив свою позицію про те, що його сторона захищає міноритарних акціонерів заводу.

 

«Я як журналіст виконала свою роботу: я процитувала людину, яка відкрито говорить про резонансні події. Я навела коментар-заперечення сторони, яку звинуватили. І тим не менш - отримала позов», - здивована Ірина Соломко.

 

Позов подали Олександр Кравчук, ТОВ «Компанія з управління активами "Тект"» та Олег Стеценко (міноритарний акціонер заводу «Лікарські трави»), відповідачами крім Ірини Соломко та редакції журналу «Корреспондент» виступають ТОВ «Байтен Буркхардт Україна» і Богдан Боровик.

 

Позивачі просять визнати недостовірною інформацію, що стосується них.

 

 

 

 


 

 

Позивачі просять суд зобов'язати Богдана Боровика, Beiten Burkhardt та Ірину Соломко спростувати наведений вище уривок матеріалу, а журнал «Корреспондент» - надрукувати спростування в найближчому номері тим самим шрифтом, обсягом і з фотографією Олександра Кравчука.

 

Також позивачі хочуть, щоб суд витребував у відповідачів докази достовірності наведеної в журналі інформації.

 

Вимог щодо матеріальної чи моральної компенсації позов не містить.

 

Для Ірини Соломко це третій випадок за її кар'єру, коли вона отримала позов. Першого разу це був Леонід Черновецький, другого разу - львівська газета «Ратуша», яка позивалася через цитати мера Львова Андрія Садового.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9785
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
itv
4343 дн. тому
Тект еще те рейдеры.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду