Віктор Янукович хоче звільнити від сплати мита кіноматеріали

15 Червня 2012
7461
15 Червня 2012
15:59

Віктор Янукович хоче звільнити від сплати мита кіноматеріали

7461
Каже, що держава повинна підтримати національну кіноіндустрію
Віктор Янукович хоче звільнити від сплати мита кіноматеріали

Народний депутат Віктор Янукович запропонував звільнити від сплати ввізного та вивізного мита і плати за митне оформлення кіноматеріалів, що ввозяться на митну територію України і вивозяться з цієї території. Відповідний законопроект № 10621 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо вдосконалення механізму державної підтримки галузі кінематографії», автором якого він є, зареєстровано 15 червня в парламенті.

 

Цей проект розроблено з метою реалізації державної підтримки національної кінематографії, створення відповідних правових, економічних та організаційних засад розвитку національної кінематографії, які б відповідали міжнародній практиці організації кінопроцесу.

 

«На сьогодні національна кіноіндустрія потребує ефективного державного протекціонізму, щоб подолати ці проблеми слід створити  конкурентоздатний національний кінематограф», - йдеться у пояснювальній записці. Держава повинна всіляко підтримувати національне кіновиробництво та створити економічні стимули для його розвитку, зокрема шляхом встановлення  податкових, фінансово-господарських та митних пільг, а саме знизити ставки ввізного мита на кіноматеріали, вважає автор законопроекту.

 

Віктор Янукович пропонує ч. 1 ст. 282 Митного кодексу України доповнити новим пунктом 19 такого змісту: «кіноплівка неекспонована негативна та позитивна, фотохімікати, що ввозяться на територію України, та класифікуються за такими кодами Української товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД):3702 94 90 00, 3702 52 00 00, 3702 55 00 00, 3707;».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7461
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Bob
4353 дн. тому
Э ? Алё ??? Какой век на дворе ???? Какая "кіноплівка" ??? Какие "фотохімікати" ? Цифровое кино в мире давно !!!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду