detector.media
15.06.2012 15:59
Віктор Янукович хоче звільнити від сплати мита кіноматеріали
Каже, що держава повинна підтримати національну кіноіндустрію

Народний депутат Віктор Янукович запропонував звільнити від сплати ввізного та вивізного мита і плати за митне оформлення кіноматеріалів, що ввозяться на митну територію України і вивозяться з цієї території. Відповідний законопроект № 10621 «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо вдосконалення механізму державної підтримки галузі кінематографії», автором якого він є, зареєстровано 15 червня в парламенті.

 

Цей проект розроблено з метою реалізації державної підтримки національної кінематографії, створення відповідних правових, економічних та організаційних засад розвитку національної кінематографії, які б відповідали міжнародній практиці організації кінопроцесу.

 

«На сьогодні національна кіноіндустрія потребує ефективного державного протекціонізму, щоб подолати ці проблеми слід створити  конкурентоздатний національний кінематограф», - йдеться у пояснювальній записці. Держава повинна всіляко підтримувати національне кіновиробництво та створити економічні стимули для його розвитку, зокрема шляхом встановлення  податкових, фінансово-господарських та митних пільг, а саме знизити ставки ввізного мита на кіноматеріали, вважає автор законопроекту.

 

Віктор Янукович пропонує ч. 1 ст. 282 Митного кодексу України доповнити новим пунктом 19 такого змісту: «кіноплівка неекспонована негативна та позитивна, фотохімікати, що ввозяться на територію України, та класифікуються за такими кодами Української товарної номенклатури зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД):3702 94 90 00, 3702 52 00 00, 3702 55 00 00, 3707;».

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY