Російське опозиційне телебачення хочуть запустити восени

14 Червня 2012
6288
14 Червня 2012
11:51

Російське опозиційне телебачення хочуть запустити восени

6288
На каналі можуть опинитися відомі репортери з федеральних телеканалів
Російське опозиційне телебачення хочуть запустити восени

Опозиція готує до осені свою альтернативу федеральним телеканалам і створюваному суспільному телебаченню. Про це пише газета «Известия» з посиланням на одного з лідерів опозиції депутата Дмитра Гудкова.

 

Мовитиме канал тільки в інтернеті, а створювати контент покличуть незалежних журналістів, не згодних з офіційною державною пропагандою. До роботи можуть долучитися журналіст Андрій Лошак, телеведуча Ксенія Собчак і один з лідерів опозиції Олексій Навальний.

 

Перша програма громадського інтернет-телеканалу, який сконцентрується на суспільно-політичній тематиці, повинна вийти у вересні.

 

«Ставка буде зроблена на високу якість контенту і картинки - тільки так можна завоювати симпатії громадян, від яких і залежатиме фінансування проекту. Вони ж зможуть вибирати тематику, голосувати за ведучих і авторів програм», - розповідає Дмитро Гудков.

 

Вартість роботи телеканалу в місяць дорівнює приблизно 100 млн рублів, повідомив депутат: «Думаю, у нас є в країні 1 млн людей, які будуть готові скинутися по 100 рублів на місяць на незалежне і об'єктивне ТБ. Гроші можна буде перерахувати на спеціальний "Яндекс.Гаманець" в мережі, що зробить фінансування прозорим для всіх і допоможе уникнути будь-яких претензій з боку влади».

 

Наразі вирішуються юридичні питання, а також готується пілотна програма.

 

За задумом організаторів, у програм буде вільний копірайт, тобто будь-який федеральний і регіональний телеканал при бажанні без проблем зможе поставити в свій ефір будь-який з матеріалів.

 

Як говорить Гудков, багато відомих журналісти вже заявили про своє бажання брати участь в роботі нового інтернет-ТБ. На даний момент вони працюють в штаті «Первого» і каналу «Росссия», але готові відразу ж подати заяву, як тільки проект буде запущений.

 

«Є група дуже професійних людей, яких звільнили або вони просто не можуть терпіти того, що діється на федеральних телеканалах. Це і ті, хто робив проект "Намедни" на НТВ, а також брав участь у проекті "НТВшнікі". Дзвонили з телеканалу РЕН і з "Эха Москвы", вони готові включитися в роботу», - розповідає Гудков однак не називає прізвищ журналістів.

 

Андрій Лошак, який працював у «Намедни» підтвердив «Известиям», що ідея йому подобається. «Це збіглося з моїми думками, оскільки свого часу у нас були спроби щось подібне зробити. Тому якщо хлопці зуміють організувати, то мені це буде цікаво. Поки я чекаю конкретики», - розповідає журналіст.

 

На його думку, ідея з інтернет-платформою і краудфандінгом найкраще підходить для цілей і завдань громадського проекту, оскільки дасть можливість зробити програми вільними у виборі тем і способів подачі, а також «більш злими». «Все залежить від кон'юнктури. Суспільство перегодували розважалівкою, пропагандою і безглуздим трешем. І мені здається, що є запит на гостру політичну сатиру, політизований або гостросоціальний контент», - упевнений він.

 

Ідея з телеканалом в інтернеті перспективна, однак вимагає серйозної роботи, яку опозиції виконати не під силу, вважає сенатор від «Единой России» Руслан Гаттарі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6288
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду