Журналісту «Євро-патруля» відмовили в акредитації, бо він не з офіційного видання

28 Травня 2012
6471
28 Травня 2012
16:42

Журналісту «Євро-патруля» відмовили в акредитації, бо він не з офіційного видання

6471
Не допомогла навіть прес-карта Незалежної медіа-профспілки
Журналісту «Євро-патруля» відмовили в акредитації, бо він не з офіційного видання

Сьогодні «Євро-патрулю» вперше було відмовлено в доступі на об'єкт Євро-2012. Про це повідомляє сайт «Євро-патруль».

 

Під час офіційного відкриття нового терміналу D аеропорту «Бориспіль» журналісту «Євро-патруля» без пояснень причин було відмовлено в акредитації з метою висвітлення заходу.

 

«Напередодні Миколі Воробйову передзвонила начальник прес-служби аеропорту Оксана Ожигова і попередила про відмову в акредитації на сьогоднішній захід. За її словами, журналіст не представляє офіційне інформаційне видання. Прес-карта члена Незалежної медіа профспілки журналістів ситуації не змінила», - йдеться на сайті.

 

Представник охорони президента передав слова прес-служби про те, що «Євро-патруль» не акредитовано. На прохання представитися, охоронець відповів, що він «ніхто».

 

Відео-сюжет із представником охорони:

 

 

 

 

«До цього ніяких проблем з акредитацією на заходи, в тому числі й міжнародні, у журналіста не виникало. Активісти "Евро-патруля" занепокоєні ситуацією навколо заборони на зйомку для деяких журналістів, особливо в очікуванні Чемпіонату, висвітлювати який мають намір понад 5 тисяч представників іноземних ЗМІ», - повідомляє «Євро-патруль».

 

Нагадаємо, п. 2 ст. 26 Закону України «Про внесення змін до Закону "Про інформацію"» визначає, що «Акредитація журналіста, працівника засобу масової інформації здійснюється безоплатно на підставі його заяви або подання засобу масової інформації. У заяві, поданій журналістом, працівником засобу масової інформації зазначаються його прізвище, ім'я та по батькові, адреса, номер засобу зв'язку, адреса електронної пошти (за наявності). До заяви додаються копії документів, що посвідчують особу та засвідчують її професійну належність. У поданні засобу масової інформації зазначаються його повне найменування, дата і номер реєстрації, адреса, адреса електронної пошти (за наявності), номер засобу зв'язку, прізвище, ім'я та по батькові журналіста, працівника засобу масової інформації, щодо якого вноситься подання. До подання додаються копії документів, що посвідчують особу. В акредитації не може бути відмовлено в разі подання усіх документів, передбачених цією частиною».

 

Прес-секретар аеропорту «Бориспіль» Оксана Ожигова повідомила «Детектор медіа», що на захід було акредитовано 178 журналістів, 40% з яких - з українських ЗМІ. «Усі журналісти, які мали журналістські посвідчення, потрапили на відкриття терміналу. Ми оприлюднили велику кількість інформації, нічого не приховували», - заявила вона. З приводу наявності у Миколи Воробйова посвідчення НМПУ, якого було достатньо для акредитації, пані Ожигова сказала, що «ми поважаємо цю професійну журналістську спілку, але було прийняте таке рішення». 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6471
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду