Письменник Анатолій Дімаров відмовився від нагороди Януковича

22 Травня 2012
10355
22 Травня 2012
18:33

Письменник Анатолій Дімаров відмовився від нагороди Януковича

10355
Не може прийняти з рук людей, «які штовхають країну у прірву»
Письменник Анатолій Дімаров відмовився від нагороди Януковича

Письменник Анатолій Дімаров відмовився від ордена Ярослава Мудрого IV ступеня, яким його нагородив Віктор Янукович. Про це стало відомо із його заяви, розповсюдженої народним депутатом Володимиром Яворівським, пише «Українська правда».

 

«Отже, сьогодні А.Дімаров мені повідомив, що підготував заяву, в якій відмовляється від президентської нагороди», - заявив Яворівський.

 

У своїй заяві пан Дімаров зазначив, що письменник повинен перебувати в опозиції до будь-якої влади, якою б вона не була і сприймати урядову нагороду як спробу його підкупити".

 

«Тим більше не можу прийняти нагороду з рук людей, які штовхають мою країну у прірву», - написав у заяві пан Дімаров.

 

 


 

 

Нагадаємо, цього року письменниця Леся Воронина й художниця Катерина Штанко відмовилися від книжкової президентської премії «Українська книжка року».

 

Торік від Шевченківської премії відмовився Василь Шкляр, від «Книжки року» відмовилися брати Капранови.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10355
Читайте також
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Россиянин
4364 дн. тому
Ну что вы спорите. Главная проблемма украинцев - они тратят силы на споры с людьми, котрые не читают литературы и не знают за что награждют Орденом Ярослава Мудрого, думаю, и о самом Я. Мудром они знают не много. Россияне поддерживают украинцев-патриотов в языковом вопросе. Мы считаем, что на Украине, как и в любой другой стране, госсударственным должен быть свой язык. На Украине - украинский. А все остальное - от лукаваго! Или от (как вы называете) москалив. Не от русских! Братья бросьте мететь биссер перед свинками.
???
4365 дн. тому
Уважаемый "!", я так же, как и Вы родился в этой стране и так же, как и Вы жил здесь всю жизнь. И хочу говорить на том языке, который считаю родным. И никуда я не "галадрала" и не собираюсь этого делать из-за кучки "свидомитов" говорящих на галичанском наречии. Вон лучше сходите завтра под Раду и стукнитесь головой об стену. Там таких, как Вы будет много, будет о чем поговорить.
!
4365 дн. тому
Шановний "???"! Краще було б для українців щоб такі "українолюби" як Ви їхали звідси на свою "родіну". А ще краще - щоб такі як Ви сюди взагалі не показувалися. А то "родіну" кінулі, а галадрала в Україну - на тепле сонце й овочі. Вашаго Пушкіна й інших - (ми, українці, їх принаймні поважаємо) то їх не треба "підмазувати" під Дімарова. Адже мова не не йде про те, хто кого знає. Людина зробила гідний вчинок і за це їй хвала!
???
4365 дн. тому
Уважаемые "свідоміти", я спросил, что написал сей писатель для того исключительно, чтобы узнать, что же все-таки написал сей писатель. Ну не учил я его в школе. Мы, знаете ли, в школе учили менее свидомых писателей, там Достоевского.... Пушкина... прочую мелочь.... Такую глыбу, как писатель Димаров, извините, пропустил. И вместо того, чтобы назвать хоть одну книгу, вы господа "свідоміти" подняли хай на ровном месте. Такое ощущение, что вы и сами ничего, кроме вышеприведенной записки с отпечатком пальца этого писателя не читали. Я тоже эту записку прочитал, к прекрасному прикоснулся и еще больше полюбил Украину. Все ок.
Баранівська
4365 дн. тому
Пане Дімаров, дякую за гідний вчинок!!!! Бажаю вам міцного здоров"я та усіляких гараздів:) З повагою. Марина.
Дмитро
4365 дн. тому
Дімарова в школі вивчають. Питання "что он написал" св1дчить про радянського штибу неуцтво.
!!!!
4366 дн. тому
Пишаюсь такими письменниками і художниками !
Usk
4366 дн. тому
Та він не неуважний. Просто, щоб тут коментувати, треба мати клепку в голові. А воно й читати видно не вміє...
!
4366 дн. тому
Уважаемый "???" вы не внимательны крайне! Орден Ярослава Мудрого 4й степени.
!
4366 дн. тому
Є таки патріоти в Україні! Мені найбільше сподобалося про прірву... Яник фігєє певно... воно ж своїми убогими мізками не може в"їхати, думае: живут как бомжи, длжны же руки целовать за подачки с барского плеча, а они еще и носом воротят...
???
4366 дн. тому
А что он хоть написал, этот писатель Димаров? Я уж боюсь спросить, за что ему орден пытались дать? За литературу или за любовь к Родине или по совокупности за заслуги?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду