Олександра Харченка призначать президентом УНІАН

18 Травня 2012
10671
18 Травня 2012
12:42

Олександра Харченка призначать президентом УНІАН

10671
Наступного тижня гендиректор УНІАН Осадчий представить концепцію подальшого розвитку агентства
Олександра Харченка призначать президентом УНІАН

Головного редактора інформаційного агентства УНІАН Олександра Харченка призначать на посаду президента агенції. Як повідомив «Детектор медіа» чинний президент УНІАН Олег Наливайко, такої домовленості було досягнуто на зборах трудового колективу УНІАН 18 травня.

 

«Домовилися ми сьогодні в такий спосіб. Перше - на початку наступного тижня відбудуться збори засновників інформагентства УНІАН, де Олександр Харченко, який є головним редактором, буде призначений президентом на мою звільнену посаду. Перед колективом він буде гарантом свободи слова, яка була і залишиться в УНІАН, і гарантом того, що не буде трудових спорів, цензурних моментів, - розповів Олег Наливайко. - Друге - наступного тижня генеральний директор Вадим Осадчий озвучить концепцію подальшого розвитку інформагентства УНІАН, яка буде затверджуватися радою засновників (одним із засновників, до речі, є Спілка журналістів)».

 

На даний момент Олександр Харченко залишається чинним головним редактором, оскільки наказ про його переміщення призупинений, а призначений 16 травня Михайло Ганницький є шеф-редактором.

 

Зазначимо, що Олег Наливайко із 7 травня приступив до виконання обов'язків голови Національної спілки журналістів України і подав заяву про увільнення від обов'язків президента УНІАН. Однак він поки що залишається чинним президентом, оскільки збори засновників інформаційного агентства ще не розглянули питання про його звільнення - це відбудеться наступного тижня.

 

Нагадаємо, 16 травня шеф-редактором інформаційного агентства УНІАН був призначений Михайло Ганницький, який раніше виконував обов'язки заступника головного редактора. Головний редактор агентства Олександр Харченко був переміщений на посаду головного редактора веб-сайту УНІАН. Пан Харченко назвав таке відсторонення порушенням трудового законодавства і пов'язав таке рішення керівництва зі своєю незгодою «робити сайт менш резонансним, з менш гострими публікаціями».

 

Генеральний директор УНІАН Вадим Осадчий відкинув звинувачення в таблоїдизації УНІАН і заявив, що усунення Олександра Харченка з посади шеф-редактора пов'язане з негативними економічними показниками агентства протягом останнього періоду.

 

Трудовий колектив УНІАН висунув низку вимог до керівництва, зокрема, повернути Олександра Харченка на посаду головного редактора УНІАН з усіма повноваженнями та створити редакційну колегію для недопущення цензури в агентстві.

 

17 травня президент УНІАН Олег Наливайко призупинив наказ про переміщення Олександра Харченка.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10671
Читайте також
Коментарі
6
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Знающий
4358 дн. тому
Люди добрые, только что узнали от коллег из УНИАН, что Ломака так испугалась здесь комментариев, что вписала от третьего лица комментарий про своих коллег Ященко и Максименко. Те нормальные девушки, работают. Ломака просто разамазала ответственность за свои виртуальные похождения в рабочее время. О, ужас!
Чатланин 2
4358 дн. тому
Агентство будет работать и пасти задних. Ломака с подружками от безделья будут разыгрывать эротические сцены с мазохиским уклоном в чатах (гнать их надо в три шеи!). А лысина Харченко будет торчать оппозиционным флагманом на пресс-конференциях в УНИАН. Все течет, а УНИАН вечен.
Шел мимо
4359 дн. тому
Послушайте, может хватит глупости? Агентство работало, работает и будет работать.... И с рейтингами тоже ничего не случится. Слухи о смерти УНИАН явно преувеличены!
Сочувствующий
4359 дн. тому
Полностью согласен с предыдущими ораторами, потому что я в том же чате познакомился еще с Анной Ященко и Натальей Максименко, вот ведь и правда работнички!!!
Чатланин
4359 дн. тому
Согласен с предыдущим комментатором. Мы однажды позабавились и в чате познакомились с этой Людмилой Ломакой. Вместо того, чтобы улучшать продукт УНИАН-Анонс чешет в чате на мазохистские темы. Ну и работнички!!! И прикрываются оппозиционностью. Конечно, легче всего безделье прикрыть анонсами про Тимошенко, дескать, давят оппозиционеров. А то, что сами ничего не делают для повышения конкурентоспособности агентства, новости, как из прошлого, из 90-х, то об этом молчок...
Штолько
4359 дн. тому
Харченко остается и УНИАН по-прежнему будет пасти задних в рейтинге информагентств. Почетное третье место после Интерфакса и Украинских новин. Ребята, остановитесь! Кого президентом??? Харченко, который прикрывает команду бездельников вчерашнего дня? А именно Володю Ильченко, чей профессионализм застыл на отметке середины 90-х, а жадность к выписыванию гонораров стала притчей во языцех? Редактора УНИАН-анонса Люду Ломаку, которая просиживает в рабочее время в эротических чатах? Нужны новые люди нового времени! А прикрывать свободой слова и оппозиционностью непрофессионализм и лень - оказывается срабатывает!!! Ставьте президентом Егора Соболева!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду