Осадчий пояснює усунення Харченка негативними показниками УНІАНу

16 Травня 2012
11657
16 Травня 2012
15:54

Осадчий пояснює усунення Харченка негативними показниками УНІАНу

11657
Звинувачення в таблоїдизації відкидає
Осадчий пояснює усунення Харченка негативними показниками УНІАНу

Генеральний директор УНІАНу Вадим Осадчий заявляє, що усунення Олександра Харченка з посади шеф-редактора пов'язане з негативними економічними показниками агентства протягом останнього періоду. Так пан Осадчий прокоментував причини переміщення Олександра Харченка на іншу посаду, надіславши свій коментар у редакцію «Детектор медіа».

 

«З моменту мого призначення в УНІАН ми багато разів обговорювали з паном Харченком ситуацію, яка склалася на медіаринку України, місце УНІАН на цьому ринку і перспективи його розвитку. Цю ситуацію красномовно можуть проілюструвати цифри:

- валовий дохід агентства за період з 2008 по 2011 скоротився на 40%;

- кількість передплатників на інформаційні продукти агентства скоротилося на 28%, у тому числі на основний продукт, "УНІАН-Новини-Online" - на 47%;

- кількість клієнтів "УНІАН-Фото" скоротилося на 18%;

- незважаючи на зростаючу кількість інтернет-користувачів в Україні, відвідуваність сайту www.unian.net залишалася на одному рівні останні 2,5 року - наслідком цього стало падіння позицій сайту в рейтингах новинних інтернет-ЗМІ», - пише Вадим Осадчий.

 

На його думку, колишній головний редактор УНІАН, який очолював редакцію протягом останніх 13 років, повинен був розуміти, що такі показники не свідчать про успіхи очолюваного ним інформаційного агентства.

 

Як зауважує Вадим Осадчий, «щоб виправити ситуацію, нашою командою було запропоновано ряд кроків з метою переломити цю негативну динаміку і вивести агентство на позитивну динаміку розвитку. Саме з цією метою ми запросили в команду Юрія Куликова з Reuters - він очолив напрям економічної і бізнес-інформації в агентстві і зараз активно працює над удосконаленням наших продуктів. Проте, на жаль, велика частина цих ініціатив блокувалася ще на етапі обговорення. Саме тому було прийнято рішення розірвати співпрацю з паном Харченком».

 

Однак, як зазначає гендиректор, з огляду на внесок Олександра Харченка у становлення агентства і стаж роботи, йому було запропоновано «гідну компенсацію та вихідну допомогу».

 

Крім того, Вадим Осадчий відкидає звинувачення в таблоїдизації порталу: «УНІАН - інформаційне агентство, тому його завдання - надавати всі новини неупереджено, об'єктивно і в повному обсязі. Саме цими принципами ми і керуємося. А свої професійні проблеми вигідно і просто виправдовувати передбачуваними проблемами з утиском свободи слова. У сучасному світі, у якому будь-яка інформація доступна одним кліком, легко простежити зміни в подачі інформації, її жанрі або в тематиці. Тому замість припущень і звинувачень в тому, що не сталося, пропоную просто простежити за розвитком сайту. У тому числі й особисто пану Харченку, який зможе бачити всі процеси, перебуваючи безпосередньо всередині редакції».

 

Також Вадим Осадчий зауважив, що сьогодні в УНІАНі відбудеться збори трудового колективу, на якому будуть представлені останні кадрові зміни.

 

Нагадаємо, сьогодні, 16 травня, шеф-редактором інформаційного агентства УНІАН був призначений Михайло Ганницький, який раніше виконував обов'язки заступника головного редактора. Головний редактор агентства Олександр Харченко переміщений на посаду головного редактора веб-сайту УНІАН. Пан Харченко вважає таке відсторонення порушеннями трудового законодавства і пов'язує таке рішення керівництва зі своєю незгодою «робити сайт менш резонансним, з менш гострими публікаціями, з тим, щоб цей сайт був пересічний, який повідомляв різні новини - жовті, і напівжовті». «Після призначення Вадима Осадчого генеральним директором у нас було багато дискусій, про що не треба писати, що тут занадто критичні, опозиційні, що багато пишемо про Тимошенко, про Луценка, про афганців. А треба більше писати про трагедію Оксани Макар», - заявив «Детектор медіа» Олександр Харченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11657
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
yura
4354 дн. тому
а я завжди думав, що за комерційну частину ЗМІ відповідає рекламний відділ))
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду