Український фотограф здобув гран-прі національної премії РФ «Лучший фотограф» (ФОТО)

16 Травня 2012
6243
16 Травня 2012
16:12

Український фотограф здобув гран-прі національної премії РФ «Лучший фотограф» (ФОТО)

6243
Призером став Максим Дондюк за фото із серії «Епідемія туберкульозу в Україні»
Український фотограф здобув гран-прі національної премії РФ «Лучший фотограф» (ФОТО)

Український фотограф Максим Дондюк отримав гран-прі національної премії Російської Федерації «Найкращий фотограф» («Лучший фотограф») у номінації «Найкраща фотосерія року» за роботу «Епідемія туберкульозу в Україні». Про це Максим Дондюк повідомив «Детектор медіа» особисто.

 

Максима Дондюка нагороджено срібною статуеткою та $2500.

 

Церемонія нагородження відбулася 15 травня в центрі Digital October на «Красном Октябре».

 

За інформацією сайту Prophotos, гран-прі у номінації «Найкращий фотограф року» отримав Сергій Максимишин за фото із серій «Травень в Норильську» та Jua kali.

 

Усі роботи переможців премії будуть представлені на виставці, яка пройде в Москві з 17 по 27 травня 2012 року в Центрі фотографії ім. братів Люм'єр. На виставці буде представлено всього близько ста робіт, що зайняли призові місця у кожній номінації і стали володарями Гран-прі в номінаціях «Найкращий фотограф року», «Фотографія року», «Відкриття року», «Серія року», а також спеціального призу для студентів .

 

Премія «Найкращий фотограф» - це проект команди Prophotos, головною метою якого є популяризація фотографії як мистецтва, відкриття нових імен в російській фотографії та підтримка молодих талановитих фотографів.

 

Нагадаємо, раніше із серією робіт про епідемію туберкульозу в Україні Максим Дондюк став фіналістом премії Photo Evidence Book Award 2012. У лютому цього року документаліст завоював «Премію досконалості» Picture of the Year International (POYi).Також мультимедійний проект Дондюка пройшов відбір до участі у 3-му Lumix Festival for Young Photojournalism у Німеччині.

 

Він також переміг на 5-му Міжнародному фестивалі фотожурналістики «Вильнюсский фотографический круг-2011». Мультимедійний проект Дондюка здобув перше місце на «Чернігівфотофесті-2011». Роботи документаліста были відзначені журі конкурсу Yonhap International Press Photo Awards (Південна Корея). Також Дондюк став фіналістом Pikto International Competition (Канада).

 

 

Сергій Максимишин, із серії «Травень у Норильську»

 

 

Сергій Максимишин, із серії Jua kali

 

Максим Дондюк, «Епідемія туберкульозу в Україні»

 

Любительська категорія: Анімалістична зйомка, 1 місце. Сергій Михайлов, «Пильна буря на висохлому озері»

 

 

Любительська категорія: Пейзаж, 1 місце. Андрій Єрмолаєв, «Ісландський вулкан у річній проекції»

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6243
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду