detector.media
15.05.2012 13:47
«Тріолан» може розпастися на 11 компаній
Тривають судові розгляди за торговельну марку

Група «Тріолан», що надає послуги кабельного телебачення та інтернет-доступу в 11 містах країни, має намір розділитися на окремих провайдерів. Про це пише газета «Коммерсантъ. Украина» з посиланням на слова співвласника компанії «Юнікаст Інвест» (надає послуги під ТМ «Тріолан» в Києві) Вадима Сидоренка.

 

«Фактично оператори вже є абсолютно незалежними, але поки продовжують працювати під єдиним брендом», - розповів він.

 

До складу групи «Тріолан» входять 11 компаній. За словами пана Сидоренка, об'єднання було вигідно операторам на етапі  розбудови мереж у 2009-2011 роках. «Тоді цим займалися в основному фахівці двох перших компаній групи. Зараз у будівництво вже ніхто не інвестує, і всі учасники досить зросли, щоб вести бізнес самостійно», - переконаний він. 

 

Як пише видання, ще однією причиною такого рішення стали суперечки за ТМ «Тріолан», які ведуться з колишніми партнерами компанії. З осені минулого року право на дану торговельну марку оскаржує компанія «Прес-центр», яка раніше входила в групу. Наприкінці квітня Вищий господарський суд визнав незаконним використання «зареєстрованого знака для товарів і послуг» «Тріолан» компанією «ІТ-інвест» (надає послуги в Харкові). «Є ще декілька позовів, які ми швидше за все програємо», - визнає Вадим Сидоренко.

 

За словами директора з розвитку бізнесу компанії «Київстар» на масовому ринку Віталія Ворожбита, відмова від торговельної марки «Тріолан» не призведе до серйозних втрат для провайдерів, що працюють під нею: «Ринок не особливо ласий на бренди, конкурують більше за ціною». Видавець журналу Mediasat Олександр Глущенко не виключає, що оператори виходять з «Тріолану», щоб вигідно продатися комусь із великих телеком-операторів. 



Втім, пан Ворожбит вважає, що зараз інтерес інвесторів до невеликих інтернет-провайдерів знизився. За останній рік про плани здійснювати покупки на цьому ринку заявляла «МТС-Україна», але її генеральний директор Іван Золочівський зазначав, що хотів би придбати велику компанію, що консолідувала дрібних гравців у регіонах.

 

«Тріолан» був створений у 2008 році групою бізнесменів, серед яких учасники ринку називають колишнього начальника управління преси та інформації Харківської обласної держадміністрації Олексія Липчанського. Однак у «Тріолані» заявляють, що компанія була створена на кошти від продажу харківського кабельного оператора «Фаворит» найбільшому українському оператору - компанії «Воля» за $30 млн. Ці кошти були вкладені в будівництво мереж операторів «Юнікаст Інвест» у Києві та «Берізка-Телесистема» у  Харкові, які потім були об'єднані в групу «Тріолан». 

 

Компанія одразу створила конкуренцію «Волі» на місцевих ринках, оскільки запропонувала більш доступні послуги аналогового кабельного телебачення, тоді як «Воля» у той час активно впроваджувала цифрове.

 

У 2009 році «Тріолан» почав розвивати послуги інтернет-доступу і приєднувати операторів в інших містах. За даними дослідницької компанії iKS-Consulting, «Тріолан» займає четверте місце за кількістю  абонентів інтернет-доступу - на кінець 2011 року їх було близько 220 тис.

 

За словами пана Сидоренка, щомісячна виручка групи - близько 25 млн грн. Сьогодні «Тріолан» працює, окрім Києва і Харкова, ще в Одесі, Дніпропетровську, Запоріжжі, Луганську, Полтаві, Сімферополі, Сумах і Чугуєві.



«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY