Голова Євроради: Україна має повернутися до демократичної моделі

9 Травня 2012
4227
9 Травня 2012
17:01

Голова Євроради: Україна має повернутися до демократичної моделі

4227
Герман ван Ромпей відзначив це в інтерв`ю EuroNews
Голова Євроради: Україна має повернутися до демократичної моделі
В Україні в 2004 році була демократія, і країна має повернутися до демократичної моделі держави, сказав голова Європейської Ради Герман ван Ромпей в ефірі телеканалу Euronews, повідомляє «Інтерфакс-Україна».
 

«Коли свого часу український прем'єр-міністр оголосив про намір відвідати Брюссель, ми сказали йому: не варто, лишайтеся вдома. Ми подали Києву конкретний політичний сигнал - змінити ситуацію».
 
 
У відповідь на запитання з України про те, чому б керівникам ЄС не приїхати до Києва і не поставити українському керівництву незручні запитання замість того, щоб бойкотувати чемпіонат Європи з футболу і тим самим «штовхати Україну в руки Росії, незважаючи на те, що українці хотіли б приєднатися до ЄС», голова Євроради зазначив, що був у Києві з головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу в грудні 2011 року.
 
 
«Ми досить довго розмовляли про це з президентом Януковичем. Ми парафували угоду про асоціацію з Україною, відкривши таким чином перед нею європейські перспективи, але ми не ратифікували цієї угоди», - зазначив Г. ван Ромпей.
 
 
«Ми чітко сказали, що це можливо лише за умови, якщо Україна дотримуватиметься наших цінностей, тому що угода про асоціацію стосується не лише торгівлі, а й політичних домовленостей, і ми вважаємо неприпустимим те, як Україна поводиться з колишнім прем'єр-міністром Юлією Тимошенко. І ми про це гранично чітко заявили президенту Віктору Януковичу», - зазначив Г. ван Ромпей.
 
 
«Я особисто не приїду на Євро-2012, тому що збірної Європи не існує, а бельгійська команда в ньому не бере участі. Але, у будь-якому разі, ми дали зрозуміти нашу позицію українському керівництву», - сказав голова Європейської Ради.
 
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4227
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду