МЗС: Інформація німецьких ЗМІ про бойкот Євро-2012 може бути неправдивою

30 Квітня 2012
3747
30 Квітня 2012
11:12

МЗС: Інформація німецьких ЗМІ про бойкот Євро-2012 може бути неправдивою

3747
МЗС: Інформація німецьких ЗМІ про бойкот Євро-2012 може бути неправдивою
У Міністерстві закордонних справ України сподіваються, що інформація німецьких ЗМІ про те, що нібито канцлер ФРН Ангела Меркель думає над «політичним бойкотом» Євро-2012 в Україну в зв'язку з укладенням екс-прем'єр міністра Юлії Тимошенко, є неправдивою. Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна».
 
 
«Хотілося б вірити, що мова йде просто про газетної качці. Як і в ситуації з президентом ФРН, який спочатку не планував приїздити на саміт Центральної Європи, а не скасував візит з політичних мотивів, як повідомили на минулому тижні деякі ЗМІ», - сказав директор департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин.
 
 
«Не хотілося б думати, що державні діячі Німеччини здатні реанімувати методи часів» холодної війни «і спробувати зробити спорт заручником політики», - підкреслив він.
Також він нагадав, що ще кілька років тому, коли висловлювалися серйозні сумніви в здатності України встигнути підготуватися до проведення Євро-2012, в ЗМІ активно обговорювалося, що саме Німеччина хотіла б претендувати на чемпіонат, якби УЄФА прийняла рішення не проводити його в Україну.
 
 
«Звертає на себе увагу той факт, що які б розбіжності не виникали у німецьких політиків з урядами інших країн в нашому регіоні, ніхто з них навіть натяком не пропонує бойкотувати великі спортивні заходи, заплановані в цих державах на найближчі роки», - сказав пан Волошин.
 
 
Раніше авторитетне німецьке видання Spiegel опублікувало матеріал, в якому йшлося про те, що Ангела Меркель хоче рекомендувати своїм міністрам не брати участі в іграх, якщо український уряд не звертатиме уваги на зусилля канцлера щодо надання допомоги ув’язненій екс-прем’єру Юлії Тимошенко.
За цією інформацією, винятком буде лише міністр внутрішніх справ Ханс-Петер Фрідріх, який опікується питаннями спорту. 
 
 
Як відзначає «Німецька хвиля», німецькі урядовці почали закликати колег не їхати в Україну на Євро-2012 на знак протесту проти ув’язнення Тимошенко. Першим із такою заявою виступив міністр довкілля Німеччини, християнський демократ Норберт Реттґен. У розмові з виданням Bild він зазначив: «Необхідно запобігти тому, щоб український режим використав чемпіонат Європи для зміцнення своєї диктатури». 
 
 
«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3747
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду