Керівництво «Всесвіту» вважає незаконним скуповування 60% видавництва

28 Квітня 2012
4651
28 Квітня 2012
18:05

Керівництво «Всесвіту» вважає незаконним скуповування 60% видавництва

4651
Прокуратура розпочала перевірку щодо відчуження приміщення редакції
Керівництво «Всесвіту» вважає незаконним скуповування 60% видавництва

Особи, які 26 квітня намагалися захопити приміщення журналу «Всесвіт», стверджують, що  викупили 60% статутного капіталу. Про це повідомив заступник головного редактора журналу «Всесвіт» Дмитро Дроздовський під час прес-конференції 28 квітня, пише УНІАН.

 

«Особи, які намагалися захопити приміщення, заявили, що вони нібито викупили 60% статутного капіталу в інших учасників», - розповідає пан Дроздовський. На його думку, це не виправдовує дії рейдерів, оскільки чинне законодавство гарантує право на першочергову купівлю часток товариства дійсними його членами.

 

Дмитро Дроздовський нагадав, що приміщення, у якому знаходиться редакція журналу, належить ТОВ «Видавничий дім "Всесвіт"». 40% статутного капіталу товариства належать учасникам товариства, які зазнали рейдерської атаки. Відповідно, наголошує він, без їхньої згоди неможливо прийняти будь-які рішення щодо майна видавництва чи органів його управління.

 

За словами шеф-редактора «Всесвіту» Олега Микитенка, нападники повідомили, що колишні працівники продали свої частки, а покупцем виступив підприємець, з яким пов'язують історію зникнення іншого відомого українського журналу «Вітчизна», редакція якого знаходилася в одному будинку зі «Всесвітом».

 

 «Раптом з'являються три громадянина, назвалися юристами, представниками тих колишніх працівників "Всесвіту", які вже давно не працюють, але все ще лишаються членами товариства», - зазначив Олег Микитенко і додав, що ці люди повідомили його, що приміщення відтепер не належить журналу. Юрист наголосив, що редакція хоче продовжити видавати журнал, і за тиждень у світ має вийти тисячний номер.

 

Юрист журналу розповів, що до Печерської районної держадміністрації надійшов фальшивий протокол зборів від 26 квітня про нібито переобрання президента «Всесвіту».

«Рейдери стукають у двері державних органів, користуючись підробними документами. Звертаємося особисто до Президента України з проханням втрутитися в ситуацію і зупинити незаконні дії рейдерів у Печерській адміністрації», - сказав він.

 

Дмитро Дроздовський підкреслив, що редакція журналу вже залучилась підтримкою низки народних депутатів України, КМДА, Міністерства культури Вірменії, Українського центру Міжнародного ПЕН-клубу, Академії наук вищої школи України та інших організацій.

Також напередодні керівництво журналу подало до Печерського райвідділу міліції заяву про рейдерське захоплення приміщення редакції.

 

Як повідомляє київська прокуратура, наразі організовано перевірку подій, що сталися 26 квітня в приміщенні редакції журналу «Всесвіт». Головному управлінню МВС України в м.Києві доручено провести перевірку за цим фактом та прийняти рішення.name="_GoBack"> Крім того, прокуратурою столиці перевіряється законність відчуження приміщення за вказаною адресою та реєстрації права власності на інших осіб.

 

Як писала «Детектор медіа», 26 квітня до приміщення редакції журналу «Всесвіт» за адресою вул. М.Грушевського, 34/1 прибули невідомі особи, які, погрожуючи президенту видавництва Олегу Микитенку, почали вимагати проведення позачергових зборів учасників товариства, наголосивши, що на таких зборах буде прийняте рішення про обрання нового керівника.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4651
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду