УМХ закриває Gala.net

25 Квітня 2012
5367
25 Квітня 2012
11:58

УМХ закриває Gala.net

5367
Восени портал і його поштова система будуть закриті
УМХ закриває Gala.net

Один з найстаріших українських порталів Gala.net припиняє своє існування. Його власник «Український медіахолдинг» (УМХ) вирішив створити на базі порталу нішевий сайт. Про це пише газета «Коммерсантъ. Украина».

 

Користувачі поштового сервісу Gala.net наприкінці минулого тижня отримали листи, у яких їх повідомили, що восени портал і його поштова система будуть закриті. Їм пропонується зареєструвати нову скриньку на порталі I.ua, куди буде скопійований весь зміст скриньки на Gala.net.

 

За словами директора порталу I.ua (власник Gala.net) Максима Хомутіна, адреса @gala.net зберігатиметься ще 4-5 років, на неї можна буде відправляти листи, які будуть перенаправлятися на нову скриньку @i.ua. При купівлі платного акаунта користувачі зможуть також писати зі старої адреси. Таким чином I.ua розраховує конвертувати близько 50% поштових адрес Gala.net.

 

Gala.net було засновано в 1995 році компанією Gala Media Group (володіє також Gala Radio) бізнесмена Джозефа Леміра. У березні 2011 року (тоді аудиторія ресурсу становила 680 тис. відвідувачів на місяць) ресурс було продано власникам I.ua, а наприкінці того ж року I.ua увійшов до УМХ. Зараз Gala.net займає 15-те місце серед порталів у рейтингу Bigmir.net з аудиторією 295 тис. осіб на місяць.

 

За словами Максима Хомутіна, I.ua придбав Gala.net, щоб перевести аудиторію порталу на власні сервіси, і цей процес розпочався одразу після купівлі. «Коли ми купили портал, більшість сервісів уже не працювали. Популярною була тільки поштова служба і сервіс зберігання фотографій», - повідомив він. Після купівлі більшість сервісів Gala.net («Знайомства», «Новини», «Погода» та інші) були скеровані на аналогічні сервіси I.ua. таким чином, зазначив пан Хомутін, I.ua вдалося за півроку перевести на свій портал близько 30 тис. користувачів Gala.net. Зараз, за даними Bigmir.net, 1,5% щоденної аудиторії I.ua (близько 3 тис. осіб) переходить на портал з Gala.net.

 

На думку експертів, Gala.net не зміг вчасно під лаштуватися під нові потреби аудиторії, тому і втратив значну її частину. «Від початку портал був побудований на основі чату, і в середині 90-х це було популярно. Але зараз користувачам не цікаві чати, аудиторія перетікає в соціальні мережі», - зауважила директор з цифрових комунікацій Aegis MediaGMG Анастасія Байдаченко.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5367
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду