Британських журналістів депортували з Бахрейну

24 Квітня 2012
6717
24 Квітня 2012
13:36

Британських журналістів депортували з Бахрейну

6717
За словами представників влади, журналісти Channel 4 приїхали в країну таємно і працювали без акредитації
Британських журналістів депортували з Бахрейну

У Бахрейні заарештовані кореспондент інформаційної служби британського каналу Channel 4 Джонатан Міллер, оператор Джо Шеффер і продюсер Дейв Фуллер. Про це повідомляє Channel 4.

 

Знімальна група була заарештована в неділю, 22 квітня, разом зі своїм водієм Алі та місцевим активістом під час зйомок невеликих демонстрацій в одному із сіл Бахрейну.

 

Влада Бахрейну звільнила групу через кілька годин. За словами Джонатана Міллера, команду Channel 4 News повезли до аеропорту в поліцейському автомобілі, щоб депортувати назад у Великобританію.

 

Проте співробітники British Airways спочатку не дозволили піднятися групі на борт літака, аргументувавши це тим, що «документація не в порядку», тому співробітники Channel 4 були доставлені наступного дня на інший літак.

 

Поїздка команди до Бахрейну збіглася з проведенням перегонів Гран-прі Бахрейну.

 

Виступаючи на Channel 4 News, шейх Абдул-Азіз бін Мубарак аль-Халіфа, офіційний представник уряду Бахрейну повідомив, що журналісти Channel 4 приїхали в країну таємно і працювали без акредитації. Крім того, вони навідувалися з одним з політичних діячів у віддалені куточки країни, тому шейх Азіз не очікує збалансованого висвітлення. Він наголосив на тому, що журналістів запрошували ще в лютому на Формулу 1, але вони не прийняли запрошення. За словами шейха Азіза, якщо який-небудь член команди Channel 4 News піддавався жорстокому поводженню, то відповідальним за жорстоке поводження буде пред'явлено звинувачення.

 

Наддія Якубець, для «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6717
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду