Про Майдана, Гайдара і «чемодани» з грошима

19 Квітня 2012
18459
19 Квітня 2012
08:45

Про Майдана, Гайдара і «чемодани» з грошима

18459
Про Майдана, Гайдара і «чемодани» з грошима

Газета «Україна молода» брала в мене нещодавно інтерв'ю, на підставі якого написала статтю. З цієї статті я дізнався, що виявляється правоохоронці, за даними цієї газети, шукають у нас «чемодани» тіньових коштів для дотування ТВі. Оскільки інтерв'ю журналісти «УМ» в мене брали телефоном, то і недочули моїх слів про те, шо пан Кагаловський був сподвижником Гайдара, а не Майдана в Росії, як про це написала шановна газета:)



Сама версія про «чемодани» - теж смішна і абсурдна, і схожа на черговий «вкид» з метою скомпрометувати телеканал і виправдати недолугі дії силовиків. Ось документ, який я отримав з податкової вчора:

 



Як видно з цього листа, цікавлять капітана міліції Забугу не «чемодани» з грошима, а питання «дотримання вимог податкового законодавства з податку на додану вартість та податку на прибуток за період з 01.01.08 по 30.09.10. А заступник начальника податкової Н.П.Баляс обіцяє «вжити заходи», якщо ми не надамо вказані документи до 19.04, тобто до сьогоднішнього дня.


Ще раз звертаю увагу, що за вказаний період канал вже перевірявся податковою. Н.П.Баляс та В.В.Забуга повинні знати, що термін зберігання документів, визначений законодавством - три роки. А, отже, ми не можемо надати документи за 2008 рік, оскільки, як цього і вимагає Законодавство, вони вже здані в архів. Реагувати на лист, згідно Закону, ми можемо не протягом доби, як просить податкова, а протягом 10 днів. Ми так і не отримали відповіді на те, чому саме повинні надавати усі документи за трирічний період, а не ті, які можуть стосуватися кримінальної справи, про яку нам і досі нічого не відомо.


Можна фабрикувати кримінальні справи, прив'язувати нас до Березовського, Могилевича, «чемоданів» з грошима. Кожен судить по собі. Мені навіть шкода наших чиновників, які не уявляють, що журналісти можуть просто чесно виконувати свою роботу і бути нормальними громадянами, яким набридли правила, встановлені українською владою за останні 20 років незалежності і доведені до абсурду владою сьогоднішньою.


P.s. Вчора, до речі, на сайті МВС було розміщене повідомлення, у якому сказано, що керівництво головного слідчого управління МВС України оцінить обґрунтованість дій слідчого, що прийняв рішення призначити вказану податкову перевірку.

 

Микола Княжицький, «Блоги. Українська правда»

Фото - «Блоги. Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Микола Княжицький, «Блоги. Українська правда»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
18459
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду