Затримали нападників на журналістку «Новой газеты»

14 Квітня 2012
5883
14 Квітня 2012
15:40

Затримали нападників на журналістку «Новой газеты»

5883
Вони кажуть, що керувалися «виключно корисливими міркуваннями»
Затримали нападників на журналістку «Новой газеты»
У Балашисі Московської області затримали нападників на журналістку «Новой газеты» Олену Мілашину та представника Freedom House Еллу Асоян. Про це повідомляє сайт ГУ МВС у Московській області.
 
 
За цими даними, 13-го квітня співробітниками Кримінального розшуку ГУ МВС «Балашихинське» спільно з оперативниками ГУ МВС Росії у Московській області було затримано двох осіб. Підставою для арешиу стала ст. 91 КПК РФ. 
 
 
Затримані дали свідчення і зізналися в скоєному нападі. Обоє вони - раніше судимі безробітні місцеві мешканці, 1982-гоі 1985-го року народження. Керувалися вони «виключно корисливими міркуваннями, жодим чином не пов'язаними з професійною діяльністю потерпілих».
 
 
Оперативно-слідчі заходи тривають.

 
Як повідомляла «Детектор медіа», в ніч на 5-те квітня у Підмосков'ї двоє невідомих напали і жорстоко побили й пограбували Олену Мілашину та її подругу із Freedom House Еллу Асоян, коли ті в ніч на 5 квітня поверталися додому. «Били по-звірячому. Вибили зуби, на скронях шишки, ногами, кулаками - в обличчя і по голові», -розповіла оглядач «Новой газеты».
 
 
Відігнати нападників допомогли три дівчини, які проходили повз бійку.
 
 
Журналістка поскаржилася на дії поліцейського патруля. Як розповіла пані Мілашина, вони з подругою відразу після побиття і пограбування о 0:37 зателефонували в чергову частину місцевого ОВС за телефоном 02, однак правоохоронці приїхали через півтори години і «не надали ніякої допомоги».
 
 
Після цього представники підмосковногоу головного управління МВС РФ попросили Олену Мілашину звернутися в правоохоронні органи і дати свідчення з приводу її побиття. У прес-службі заявили, що в чергову частину управління МВС «Балашихінське» надійшло повідомлення про те, що в мікрорайоні «Янтарний» пограбували жінку, однак слідчо-оперативна група, яка виїхала на місце події, потерпілу не виявили, а очевидці надати будь-які коментарі давати відмовилися.
 
 
«Детектор медіа»
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5883
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду