Головному тюремнику: Це ваша діяльність – суцільний фотомонтаж

13 Квітня 2012
9771
13 Квітня 2012
09:40

Головному тюремнику: Це ваша діяльність – суцільний фотомонтаж

9771
Головному тюремнику: Це ваша діяльність – суцільний фотомонтаж

Кожна секунда документального фільму «ЛУК'ЯНІВКА. ТЮРМА N1» - це правда.

Підтверджено масовими інспекціями, обшуками і переповненими карцерами. Підтверджено масштабними звільненням офіцерів та відстороненням від посади в.о. начальника Лук'янівського СІЗО Євгена Домбровського. Підтверджено кримінальною справою за фактом службового недбальства з боку керівництва тюрми. Підтверджено всіма, хто в Лук'янівці сидів, а не був на екскурсії.


Сьогоднішня заява голови Пенітенціарної служби України Олександра Лісіцкова - це плювок в обличчя всьому суспільству. Пане тюремник, як можна вірити Вашим словам, якщо вже давно не можна вірити Вашим діям? Ми ж прекрасно знаємо, яким маршрутом Ваші підлеглі за ручку водять по Лук'янівському СІЗО європейський гостей і представників міжнародних комісій. Знаємо, як колишній в.о. начальника тюрми Домбровський виставляв старших офіцерів в очеплення, немов рядових, аби унеможливити будь-які контакти представників цивілізованого світу з непідготовленими в'язнями. Знаємо, як по ночах Ваші підлеглі силою зганяють засуджених ремонтувати камери, куди приїжджають важливі делегації. Ми знаємо більше, ніж Ви можете припустити. Тому саме ВАША ДІЯЛЬНІСТЬ - СУЦІЛЬНИЙ ФОТОМОНТАЖ.



А Ми - говоримо правду і щось реально для неї робимо. Ми - це тисячі людей з принципами та переконаннями. З нормальними поглядами на життя і мораль. З почуттям якоїсь відповідальності за місце, де разом живемо.



Сьогодні у Верховній Раді, пане Лісіцков, Ви публічно визнали те, що є старою правдою, з якою особисто я все-таки не готовий миритись. Держава та її нинішня влада насправді плювати хотіла, які розслідування ми робимо, які факти ми встановлюємо, які речі ми вимагаємо змінити. Силовим структурам сучасної України в дійсності ВИГІДНО мати саме такі ізолятори, як Лук'янівка. Бо правоохоронні органи під керівництвом таких як Ви не тільки розганяють мітинги, не тільки б'ють жінок-журналістів, не тільки трясуть приватний бізнес, - вони ще й професійно торгують Свободою.



Торгівля свободою - це хороший бізнес. І для того, аби він процвітав - тюрми повинні бути саме такими, як ми показали. Ви і такі як Ви, пане Лісіцков - не готові нічого змінювати. Ні в тюрмах, ні в державі.

 

Костянтин Усов, «Блоги. Українська правда»

Фото - «Блоги. Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9771
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду