detector.media
13.04.2012 09:40
Головному тюремнику: Це ваша діяльність – суцільний фотомонтаж
Головному тюремнику: Це ваша діяльність – суцільний фотомонтаж

Кожна секунда документального фільму «ЛУК'ЯНІВКА. ТЮРМА N1» - це правда.

Підтверджено масовими інспекціями, обшуками і переповненими карцерами. Підтверджено масштабними звільненням офіцерів та відстороненням від посади в.о. начальника Лук'янівського СІЗО Євгена Домбровського. Підтверджено кримінальною справою за фактом службового недбальства з боку керівництва тюрми. Підтверджено всіма, хто в Лук'янівці сидів, а не був на екскурсії.


Сьогоднішня заява голови Пенітенціарної служби України Олександра Лісіцкова - це плювок в обличчя всьому суспільству. Пане тюремник, як можна вірити Вашим словам, якщо вже давно не можна вірити Вашим діям? Ми ж прекрасно знаємо, яким маршрутом Ваші підлеглі за ручку водять по Лук'янівському СІЗО європейський гостей і представників міжнародних комісій. Знаємо, як колишній в.о. начальника тюрми Домбровський виставляв старших офіцерів в очеплення, немов рядових, аби унеможливити будь-які контакти представників цивілізованого світу з непідготовленими в'язнями. Знаємо, як по ночах Ваші підлеглі силою зганяють засуджених ремонтувати камери, куди приїжджають важливі делегації. Ми знаємо більше, ніж Ви можете припустити. Тому саме ВАША ДІЯЛЬНІСТЬ - СУЦІЛЬНИЙ ФОТОМОНТАЖ.



А Ми - говоримо правду і щось реально для неї робимо. Ми - це тисячі людей з принципами та переконаннями. З нормальними поглядами на життя і мораль. З почуттям якоїсь відповідальності за місце, де разом живемо.



Сьогодні у Верховній Раді, пане Лісіцков, Ви публічно визнали те, що є старою правдою, з якою особисто я все-таки не готовий миритись. Держава та її нинішня влада насправді плювати хотіла, які розслідування ми робимо, які факти ми встановлюємо, які речі ми вимагаємо змінити. Силовим структурам сучасної України в дійсності ВИГІДНО мати саме такі ізолятори, як Лук'янівка. Бо правоохоронні органи під керівництвом таких як Ви не тільки розганяють мітинги, не тільки б'ють жінок-журналістів, не тільки трясуть приватний бізнес, - вони ще й професійно торгують Свободою.



Торгівля свободою - це хороший бізнес. І для того, аби він процвітав - тюрми повинні бути саме такими, як ми показали. Ви і такі як Ви, пане Лісіцков - не готові нічого змінювати. Ні в тюрмах, ні в державі.

 

Костянтин Усов, «Блоги. Українська правда»

Фото - «Блоги. Українська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY