Прокуратура скерувала до суду справу про напад на редактора житомирської газети

13 Квітня 2012
8361
13 Квітня 2012
12:42

Прокуратура скерувала до суду справу про напад на редактора житомирської газети

8361
І скасувала протиправне рішення співзасновників газети «Південна Зоря», ухвалене без участі колективу
Прокуратура скерувала до суду справу про напад на редактора житомирської газети

Учора, 12 квітня, у Генеральній прокуратурі України відбулася нарада з представниками Інституту масової інформації щодо стану розгляду правоохоронцями повідомлень про порушення прав журналістів і ЗМІ, які сталися останнім часом. Про це повідомляється на сайті ГПУ.

 

За інформацією ГПУ, в першому кварталі поточного року органами прокуратури усього розглянуто 18 звернень із вказаних питань в АР Крим, Житомирській, Запорізькій, Кіровоградській, Одеській, Рівненській, Харківській та Черкаській областях. У тих випадках, де факти порушень закону підтвердилися, вжито заходи прокурорського реагування.

 

Зокрема, у Запорізькій області Бердянською міжрайонною прокуратурою 14 лютого винесено протест на рішення зборів засновників редакції газети «Південна Зоря» від 6 грудня 2011 року, яким Бердянські міська та районна ради без участі третього співзасновника - трудового колективу редакції внесли незаконні зміни до статуту газети, хоча таке рішення могло бути прийнято лише одноголосно. Протест задоволено, протиправне рішення скасовано.

 

Прокуратурою Житомирської області завершено досудове слідство та 26 березня скеровано до суду за ч.2 ст.125 та ч.2 ст.171 ККУ кримінальну справу за обвинуваченням трьох громадян, які нанесли ножові поранення головному редактору газети «Сільське життя» (м. Житомир).

 

Також під час наради з представниками ЗМІ обговорені проблемні питання щодо перевірок за заявами про умисне перешкоджання законній професійній діяльності журналістів, проведення досудового слідства та підтримання державного обвинувачення в кримінальних справах цієї категорії.

 

У ГПУ зазначають, що робота зі ЗМІ триває в рамках створеної президентом України у липні минулого року Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8361
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду