Під час мітингів у Афінах поранено президента Грецької спілки фотожурналістів

7 Квітня 2012
5262
7 Квітня 2012
08:56

Під час мітингів у Афінах поранено президента Грецької спілки фотожурналістів

5262
Під час мітингів у Афінах поранено президента Грецької спілки фотожурналістів

Під час акцій протесту постраждав президент Грецької спілки фотожурналістів Маріоса Лолоса серйозно поранено, повідомляє China Daily.Com. Пан Лолос отримав травми голови, коли поліція кинулася на протестувальників із гумовими кийками.  

 

 

Фотожурналісту зробили операцію. Лікарі кажуть, його здоров`ю нічого не загрожує.

 

 

Протягом останніх двох років Маріос Лолос співпрацював із китайською інформагенцією «Сіньхуа». Його світлини були відзначені нагородами інформагентства.

 

 

Після подій у Афінах у Греції пройшли акції протесту журналістів проти грубого поводження поліції із представниками ЗМІ, які працюють на мітингах, відзначає Ekathimerini.Com. У середу цього тижня троє журналістів отримали поранення під час заворушень під будівлею парламенту. Зокрема, поілція грубо поводилася із кореспондентом державного телеьачення NETЩе одну журналістку, Тетяну Боларі (France Press), нагадали працівники медіа, поліція неодноразово била під час мітингів восени минулого року.

 

 

Спілка грецьких фотожурналістів виступила із заявою, в якій засудила атаку на фоторепортерів, які висвітлюють новини. Представники медіапофспілок Греції назвали такі дії способом затулити рота пресі: «Систематичні факти на представників ЗМІ під час виконання ними професійних обов`язків, порушення навіть найфундаментальніші прав людини, не можуть розглядатися як випадкові. Навіть наївний може припустити, що такі дії спрямовані на затикання рота пресі».

 

 

Нагадаємо, загальнонаціональний страйк у Греції розпочався 4 травня 2010 року у відповідь на урядову програму жорстких економічних обмежень задля подолання боргової кризи 2010-го року.

 

 

Хвилю протестів 5-го квітня 2012-го року спричинив публічний акт самогубства 4 квітня 77-річного грека. Пенсіонер застрелив себе на площі перед парламентом в Афінах на знак протесту проти скорочення соціальних програм урядом країни.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5262
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду