Прес-секретар Акімової заявляє про інформаційну війну проти її керівника

5 Квітня 2012
10112
5 Квітня 2012
11:54

Прес-секретар Акімової заявляє про інформаційну війну проти її керівника

10112
Вона спростувала інформацію про контрабанду Акімової
Прес-секретар Акімової заявляє про інформаційну війну проти її керівника

Прес-секретар першого заступника глави Адміністрації президента Ірини Акімової Лариса Докова заявляє, що проти Ірини Акімової розгорнуто брудну інформаційну війну на сайтах, що спеціалізуються на чорному піарі. Про це пані Докова сказала «Детектор медіа», коментуючи появу інформації про контрабанду пані Акімової.

 

Нагадаємо, що 2-3 квітня деякі сайти, зокрема 40.a.tv, from-ua.com, nacburo.org (Національне бюро розслідувань України), ord-ua.com оприлюднили інформацію про те, що 31 березня 2012 року у Віденському міжнародному аеропорту під час проходження митного контролю було затримано першого заступника глави Адміністрації президента Ірину Акімову при спробі незаконно ввезти 100 тис. євро. У результаті ці кошти було вилучено, а чиновниця, повернувшись додому, нібито «закатала істерику в МЗС з вимогою негайно віддати їй ці кошти», про що нібито повідомили джерела в Кабміні.

 

Крім того 3 квітня було поширено інформацію про те, що прес-секретар Ірини Акімової Лариса Докова телефонувала в редакції інтернет-видань і, погрожуючи журналістам, вимагала прибрати публікації про скандал із контрабандою.

 

Лариса Докова зазначила, що 29, 30 і 31 березня Ірина Акімова перебувала в Києві. «Вона готувалася до візиту в США, де представлятиме інтереси України на форумі, присвяченому розвитку економічних реформ в Україні. Не можна не помітити, що цю так звану інформацію було оприлюднено на деяких сайтах, відомих своєю вузькою специфікою і спеціалізацією, вони займаються виключно чорним піаром. Скажімо, на сайтах ОРД, "Багнет" достатньо важко знайти матеріали, які можна віднести до рубрики "білий піар"», - зазначила прес-секретар.

 

За її словами, така атака із застосуванням брудних інформаційних технологій триває вже деякий час. «Особисто мені те, що відбулося тепер, дуже нагадує історію зі впливовим депутатом-регіоналом Сергієм Ківаловим. Проти нього приблизно півтора роки тому також було розгорнуто брудну інформаційну війну. Тоді ці факти також не підтвердилися, але було абсолютно зрозуміло, хто був замовником. Як не дивно, це був депутат-регіонал. Нині жодне серйозне видання, в тому числі й опозиційне, цю інформації не опублікувало. Ніхто із серйозних видань мені не телефонуваієї, "Детектор медіа" перша. Це свідчить, що журналісти, які працюють в інформаційному просторі з метою інформувати людей про те, що відбувається, зрозуміли, що цю інформацію підготовлено за всіма канонами замовних матеріалів із рубрики "чорний піар"», - сказала пані Докова.

 

Лариса Докова здогадується, хто саме замовив інформаційну війну проти Ірини Акімової, але прізвища називати поки що не стала.

 

Прес-секретар також спростувала інформацію про те, що телефонувала журналістам. «Ті журналісти, які давно з нами співпрацюють, знають, що це не наш метод», - сказала вона.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10112
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду