Програма ТОНІСа скаржиться на заборону зйомок в музеї Ханенків

4 Квітня 2012
7550
4 Квітня 2012
13:52

Програма ТОНІСа скаржиться на заборону зйомок в музеї Ханенків

7550
Програма ТОНІСа скаржиться на заборону зйомок в музеї Ханенків

Програмі каналу tonis (ТОНІС) «Цивілізація Incognita» заборонили проводити зйомки в Національному музеї мистецтва імені Богдана і Варвари Ханенків. Про це пише автор програми Валерій Бебик у блозі на «Детектор медіа».

 

Як повідомляє пан Бебик, до цього зйомки програми відбувалися у Київському і Одеському археологічних музеях, Інституті всесвітньої історії, Національному музеї Івана Гончара, київському храмі Миколи Притиска тощо, однак в жодному з цих місць проблем зі зйомками не виникало.

 

«Все було добре, поки телеканал "Тоніс" не звернувся до Національного музею мистецтва імені Богдана і Варвари Ханенків. Як і в попередніх випадках, вчасно був написаний лист з гарантією оплати, повідомлений час і т. ін. Проте, далі почалося щось незрозуміло. Як свідчить редактор програми Марина Мороховець, заступник директора музею Ганна Рудик, почала незрозумілу гру: то напишіть їй, яке буде у вас світло, то розкажіть, який буде звук... І так дотягнула аж до дня зйомок, не давши ніякої письмової відповіді», - пише автор проекту.

 

Згодом, за словами Валерія Бебика, в телефонній  розмові Ганна Рудик заявила, що їй програма не подобається, і тому ніяких зйомок не буде.

 

«У відповідь на слова, що існує Закон України про пресу, що державний музей не є приватною лавкою, і що глядачі повинні мати право самі розібратися з концепцією програми, вона зухвало відповіла: "Можете скаржитися на мене Кулиняку чи самому Януковичу! Зйомки не буде!". Така ось свобода слова і свобода думки», - говорить автор.

 

Як прокоментувала «Детектор медіа» Ганна Рудик, заборона знімати в музеї пов'язана з демонтажем виставки: «Ми зараз готуємо лист офіційний у відповідь їм. Вони хочуть зняти програму на тему Древнього Єгипту на фоні нашої єгипетської експозиції. Зараз вона розмонтована разом з усією виставкою давнього світу у зв'язку з тим, що ми готуємося приймати велику кількість творів від інших провідних українських музеїв для виставки, яка відбудеться у Москві у Музеї красних мистецтв імені О. Пушкіна. І всі картини збираються у нас, щоб потім відправити їх до Москви. Нам потрібні для цього приміщення, ми вирішили демонтувати цю експозицію. Єгипетські пам'ятки, у нас їх небагато і вони всі дуже цінні, зараз рознесені по сховищах, абсолютно нереально винести їх знову, серед них є дуже важкі скульптури».

 

На уточнююче питання, чи є ще якісь мотиви для заборони зйомок, окрім технічних аспектів, пані Рудик відповіла, що немає.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7550
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду