Уряду рекомендують відновити і берегти ДП «Радіопередавальний центр»

28 Березня 2012
5070
28 Березня 2012
14:13

Уряду рекомендують відновити і берегти ДП «Радіопередавальний центр»

5070
І підпорядкувати його апарату Верховної Ради України
Уряду рекомендують відновити і берегти ДП «Радіопередавальний центр»

Кабінету Міністрів України порекомендують невідкладно розробити і затвердити програму збереження та відновлення державного підприємства «Радіопередавальний центр», а також відновити державне замовлення на передачу ним радіомовлення. Відповідний проект постанови № 10269 «Про забезпечення інформаційної безпеки України та вжиття заходів щодо державної підтримки державного підприємства «Радіопередавальний центр» зареєстрував народний депутат Юрій Кармазін.

 

Постанова спрямована «на усунення кризової ситуації, що виникла у діяльності державного підприємства "Радіопередавальний центр"», а саме припинення його діяльності через відсутність державного замовлення, зазначає Інститут медіа права.

 

Відповідно до проекту, Кабмін має передбачити кошти на відновлення роботи передавача потужністю 500 кВт на частоті 0,207 МГц з розподілом ефірного часу між Національною радіокомпанією України (НРКУ) (для трансляції 1-ї програми Національного радіо) та телерадіокомпанією «РАДА» для трансляції сесійних засідань Верховної Ради України.



Окрім цього постановою пропонується вирішити питання підпорядкування державного підприємства «Радіопередавальний центр» апарату Верховної Ради України.

 

Необхідність в ухваленні такої постанови, на думку автора, викликана рішенням НРКУ 2011 року щодо скасування мовлення на довгих хвилях передавачем потужністю 500 кВт, що забезпечував покриття першою програмою НРКУ понад 90% території України та частково сусідніх держав (Росії, Білорусі, Молдови), і входив до переліку технічних засобів, задіяних в системі оповіщення населення на випадок виникнення надзвичайних ситуацій. А з 1 лютого 2012 НРКУ зупинило останній середньохвильовий передавач потужністю 200 кВт, що був задіяний на виконання державного замовлення - трансляції програми «Промінь».

 

Державне підприємство «Радіопередавальний центр» збудоване у 1936 році і забезпечувало розповсюдження першої та 2-4 програм Національного радіо на довгих і середніх хвилях, програм Всесвітньої служби радіо України (ВСРУ) на коротких хвилях та радіозв'язок з риболовецьким флотом у Тихому та Індійському океанах.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5070
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду