На російського журналіста завели справу за запис в ЖЖ

22 Березня 2012
6179
22 Березня 2012
11:57

На російського журналіста завели справу за запис в ЖЖ

6179
На російського журналіста завели справу за запис в ЖЖ

Генпрокуратура Росії порушила кримінальну справу за статтею «про заклики до масових безладів» на колишнього кореспондента «Новой газеты» Аркадія Бабченка за його запис у блозі про підготовку до мітингу «За чесні вибори» 5 березня. Про це повідомляє «Радіо Свобода» в Росії.
  
Справу порушено відділом з протидії екстремізму за запитом члена Громадської палати, брата глави Росмолоді Бориса Якеменка.

 

За словами Якеменка, пост в блозі журналіста містить заклики до несанкціонованих мітингів і насильницького повалення влади.
   
Аркадій Бабченко назвав ці твердження брехнею, а поведінку Бориса Якеменка - доносом. У своєму записі він пропонував організаторам наполягати на Луб'янській площі як місці проведення акції, а в разі незгоди мерії вийти на Луб'янку без дозволу, навіть якщо буде потрібно прорвати поліцейські кордони.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6179
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду