Міжнародні організації подякували Януковичу за захист України від тютюнової реклами

20 Березня 2012
6430
20 Березня 2012
17:39

Міжнародні організації подякували Януковичу за захист України від тютюнової реклами

6430
За підписання антитютюнового закону
Міжнародні організації подякували Януковичу за захист України від тютюнової реклами

Кілька міжнародних організацій, які працюють у сфері громадського здоров'я з метою скорочення тютюнозалежності та захворювань, пов'язаних з тютюнокурінням у всьому світі, подякували президенту Віктору Януковичу за підписання антитютюнового закону, повідомляє прес-центр Коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну».

 

«Ми хочемо привітати вас з прийняттям закону №5164 та висловлюємо вам подяку за це. Такий закон зможе захистити населення України від негативного впливу тютюнової реклами та інших маркетингових практик, які сьогодні мають місце на території всієї України. Ваше керівництво зіграло значну роль у цьому», - йдеться у листі на адресу Віктора Януковича.

 

Автори листа впевнені, що найближчим часом повна реалізація та захист цього закону матимуть вирішальне значення. «Міжнародний досвід показує, що тютюнова промисловість намагатиметься обійти заборону реклами, стимуляцію продажу та спонсорства, що запроваджують закони, на кшталт того, який щойно прийняли ви», - кажуть керівники міжнародних організацій.

 

«Ми та усі інші члени міжнародного співтовариства з надією чекаємо подальшого прогресу в реалізації цього закону. Ще раз просимо прийняти наші вітання та висловлюємо подяку за цей важливий крок у боротьбі з жахливою тютюновою епідемією в Україні», - зазначають автори листа.

 

Лист підписаний президентом «Кампанія за майбутнє дітей без куріння» Метью Л. Майерс, головним виконавчим директором Всесвітної організації охорони здоров'я Джоанною Ральстон, старшим віце-президентом з питань політики і зв'язку Всесвітнього фонду здоров'я легень Сандрою Маллін та генеральним секретарем Європейської мережі із профілактики тютюнопаління Франсісом Грогна.

 

Повністю лист до Віктора Януковича можна прочитати тут (.pdf, 104 kb).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6430
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду