detector.media
20.03.2012 17:39
Міжнародні організації подякували Януковичу за захист України від тютюнової реклами
За підписання антитютюнового закону

Кілька міжнародних організацій, які працюють у сфері громадського здоров'я з метою скорочення тютюнозалежності та захворювань, пов'язаних з тютюнокурінням у всьому світі, подякували президенту Віктору Януковичу за підписання антитютюнового закону, повідомляє прес-центр Коаліції громадських організацій «За вільну від тютюнового диму Україну».

 

«Ми хочемо привітати вас з прийняттям закону №5164 та висловлюємо вам подяку за це. Такий закон зможе захистити населення України від негативного впливу тютюнової реклами та інших маркетингових практик, які сьогодні мають місце на території всієї України. Ваше керівництво зіграло значну роль у цьому», - йдеться у листі на адресу Віктора Януковича.

 

Автори листа впевнені, що найближчим часом повна реалізація та захист цього закону матимуть вирішальне значення. «Міжнародний досвід показує, що тютюнова промисловість намагатиметься обійти заборону реклами, стимуляцію продажу та спонсорства, що запроваджують закони, на кшталт того, який щойно прийняли ви», - кажуть керівники міжнародних організацій.

 

«Ми та усі інші члени міжнародного співтовариства з надією чекаємо подальшого прогресу в реалізації цього закону. Ще раз просимо прийняти наші вітання та висловлюємо подяку за цей важливий крок у боротьбі з жахливою тютюновою епідемією в Україні», - зазначають автори листа.

 

Лист підписаний президентом «Кампанія за майбутнє дітей без куріння» Метью Л. Майерс, головним виконавчим директором Всесвітної організації охорони здоров'я Джоанною Ральстон, старшим віце-президентом з питань політики і зв'язку Всесвітнього фонду здоров'я легень Сандрою Маллін та генеральним секретарем Європейської мережі із профілактики тютюнопаління Франсісом Грогна.

 

Повністю лист до Віктора Януковича можна прочитати тут (.pdf, 104 kb).

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY