Київрада затвердила положення про акредитацію журналістів (ДОКУМЕНТ)

15 Березня 2012
11148
15 Березня 2012
14:54

Київрада затвердила положення про акредитацію журналістів (ДОКУМЕНТ)

11148
Київрада затвердила положення про акредитацію журналістів (ДОКУМЕНТ)

15 березня Київська міська рада затвердила Положення про порядок акредитації журналістів, працівників засобів масової інформації при Київській міській раді. Про це повідомляє Інститут масової інформації.

 

За новим положенням, журналіст матиме право на акредитацію після надання супровідної заяви на бланку власного видання. Завдяки поправці Олександра Бригинця та Дмитра Андрієвського, було вилучено пункт про те, що на цьому бланку мав бути зазначений номер та дата державної реєстрації, що унеможливлювало б реєстрацію інтернет-ЗМІ.

 

Також у положенні з'явився пункт про попередній телефонний запис щодо акредитації на конкретні засідання Київради, що ускладнює процес акредитації.

 

На даний час не відомо, чи буде запроваджена окрема посада для людини, що приймала би такі дзвінки. Попередній телефонний запис повертає ситуацію до липня 2011 року, коли, попри вислані електронною поштою документи, Єгору Соболєву було відмовлено в акредитації саме по телефону.

 

Як нагадує ІМІ, у січні Окружний адміністративний суд міста Києва виділив в окреме провадження справу про приведення Положення про акредитацію ЗМІ при Київраді у відповідність до нової редакції закону «Про інформацію», що вступила в дію разом із законом «Про доступ до публічної інформації».

 

Згадана справа виділена із справи Соболєва щодо надання йому акредитації. 28 лютого суд задовольнив вимогу журналіста і зобов'язав Київраду надати Єгору Соболєву акредитацію. Інтереси журналіста у суді представляв юрист ІМІ Роман Головенко.

 

Наводимо проект Положення про порядок акредитації журналістів, працівників засобів масової інформації при Київській міській раді (у документі видалено пункт відповідно до поправки Олександра Бригинця та Дмитра Андрієвського):

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

«Детектор медіа»

 

Фото документів Єгора Соболєва

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11148
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду