За Еx.ua тягнеться слід Черновецьких?

2 Березня 2012
13165
2 Березня 2012
10:20

За Еx.ua тягнеться слід Черновецьких?

13165
Директор фірми, що зареєструвала Еx.ua, є дочка головного консультанта Адміністрації президента Кучми та юрисконсульт у «Правекс-банку».
За Еx.ua тягнеться слід Черновецьких?

Про це повідомляє програма «Гроші», журналісти якої знайшли за файлообмінником сліди родини Черновецьких.

 

За даними телеканалу, Еx.ua створив і зареєстрував програміст Іван Савченко, який вважається батьком скандального файлообмінника «Інфостор», закритого правоохоронцями у грудні 2008 року.  

 

У квітні 2009 у квартирі Савченка на четвертому поверсі столичної «хрущовки» з'явилася досі маловідома фірма Глонет, яка і зареєструвала Еx.ua.

 

Директором фірми у квартирі програміста, стала 25-річна Софія Миколаївна Скригонюк.

 

Її батько Микола Іванович Сригонюк - доцент кафедри криміналістики, у минулому - прокурор цілого відділу Генпрокуратури та головний консультант Адміністрації президента Леоніда Кучми.

 

Доцент Скригонюк зараз сидить за тим самим столом, де колись сидів інший доцент-криміналіст - Леонід Черновецький. І навчалися вони в Харківський юракадемії в одні й ті ж самі роки.

 

«Гроші» відзначають, у біографії Софії Скригонюк, як і в біографії Миколи Скригонюка, регулярно з'являється прізвище Черновецьких.

 

Ще до заснування Ex.ua молода юристка Скригонюк три роки працювала провідним юрисконсультом в головному дітищі родини мера столиці - «Правекс-банку».

 

Про бізнес-інтереси сина Леоніда Черновецького - Степана в сфері інтернету говорили давно, але ніхто не каже, що екс-голова наглядової раду Правексу міг якось спонукати свого юриста до створення піратського сайту, або ж інвестував в цей бізнес.

 

Рекламною фірмою, що збирає мільйони за піар на Ex.ua, керує дехто Давід Шервашидзе. Саме так у 2004 році звали одного з міністрів уряду Грузії.

 

Як відомо, із країною вина й шашлику родина Черновецького має потужні зв'язки, оскільки екс-дружина столичного мера - донька авторитетного грузинського бізнесмена.

 

«Київ. Українська правда»

Фото - «Київ. Українська правда»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13165
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду