detector.media
02.03.2012 10:20
За Еx.ua тягнеться слід Черновецьких?
За Еx.ua тягнеться слід Черновецьких?
Директор фірми, що зареєструвала Еx.ua, є дочка головного консультанта Адміністрації президента Кучми та юрисконсульт у «Правекс-банку».

Про це повідомляє програма «Гроші», журналісти якої знайшли за файлообмінником сліди родини Черновецьких.

 

За даними телеканалу, Еx.ua створив і зареєстрував програміст Іван Савченко, який вважається батьком скандального файлообмінника «Інфостор», закритого правоохоронцями у грудні 2008 року.  

 

У квітні 2009 у квартирі Савченка на четвертому поверсі столичної «хрущовки» з'явилася досі маловідома фірма Глонет, яка і зареєструвала Еx.ua.

 

Директором фірми у квартирі програміста, стала 25-річна Софія Миколаївна Скригонюк.

 

Її батько Микола Іванович Сригонюк - доцент кафедри криміналістики, у минулому - прокурор цілого відділу Генпрокуратури та головний консультант Адміністрації президента Леоніда Кучми.

 

Доцент Скригонюк зараз сидить за тим самим столом, де колись сидів інший доцент-криміналіст - Леонід Черновецький. І навчалися вони в Харківський юракадемії в одні й ті ж самі роки.

 

«Гроші» відзначають, у біографії Софії Скригонюк, як і в біографії Миколи Скригонюка, регулярно з'являється прізвище Черновецьких.

 

Ще до заснування Ex.ua молода юристка Скригонюк три роки працювала провідним юрисконсультом в головному дітищі родини мера столиці - «Правекс-банку».

 

Про бізнес-інтереси сина Леоніда Черновецького - Степана в сфері інтернету говорили давно, але ніхто не каже, що екс-голова наглядової раду Правексу міг якось спонукати свого юриста до створення піратського сайту, або ж інвестував в цей бізнес.

 

Рекламною фірмою, що збирає мільйони за піар на Ex.ua, керує дехто Давід Шервашидзе. Саме так у 2004 році звали одного з міністрів уряду Грузії.

 

Як відомо, із країною вина й шашлику родина Черновецького має потужні зв'язки, оскільки екс-дружина столичного мера - донька авторитетного грузинського бізнесмена.

 

«Київ. Українська правда»

Фото - «Київ. Українська правда»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY