Міліція заперечує подвійні стандарти у ставленні до акції ТВі та роздачі кондомів з Януковичем

2 Березня 2012
4222
2 Березня 2012
11:44

Міліція заперечує подвійні стандарти у ставленні до акції ТВі та роздачі кондомів з Януковичем

4222
Міліція заперечує подвійні стандарти у ставленні до акції ТВі та роздачі кондомів з Януковичем

Відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України заявив, що акції протесту журналістів ТВі на Майдані Незалежності були санкціонованими і проходили без порушень громадського порядку, на відміну від добровільної роздачі презервативів організацією «Партія кондомів» 24 лютого. Про це йдеться у повідомленні прес-служби.

 

Як писала «Детектор медіа», журналісти телеканалу ТВі Олег Криштопа, Мирослав Откович та Роман Недзельський перевірили міліцію на подвійні стандарти: спершу вони вигукували гасла на підтримку чинного президента, а вже за півгодини з їхніх вуст лунала критика на адресу політики Януковича. Обидві акції проходили на майдані Незалежності на тому самому місці, де за тиждень перед тим співробітники міліції затримали учасників доброчинної роздачі презервативів «Партії кондомів». В акції журналістів правоохоронці не втручались.

 

Однак у міліції запевняють, що «співставляти заходи 24 лютого та 1 березня, щонайменше, алогічно».

 

«Відділ зв'язків з громадськістю ГУМВС України в місті Києві звертається до працівників всіх, без виключення, ЗМІ з проханням виконувати свої професійні обов'язки з дотриманням чинного законодавства та Кодексу журналістської етики, подавати інформацію об'єктивно, безпідставно не звинувачувати міліцію у бездіяльності або вигаданих діях, поводити себе коректно в інформаційному просторі», - йдеться у повідомленні міліції.

 

Нагадаємо, 24 лютого чотирьох активістів з «Чорного комітету» та КУПРу міліція затримала на Майдані Незалежності за розповсюдження презервативів із зображенням Януковича. За інформацією міліції, на них  були складені адмінпротоколи за статею 185/1 (порушення порядку організації і проведення зборів, мітингів, вуличних походів і демонстрацій) через те, що «їх акція не була санкціонована». Однак один з затриманих голова  КУПРу Сергій Мельниченко стверджує, що заявка на проведення акції була подана напередодні.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4222
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду