«СТС Media» усе ще хоче купити канал в Україні

29 Лютого 2012
7856
29 Лютого 2012
12:41

«СТС Media» усе ще хоче купити канал в Україні

7856
«СТС Media» усе ще хоче купити канал в Україні

«СТС Media» («СТС Медіа») розглядає можливість купівлі телеканалу в Україні чи Білорусії. Про це заявив виконуючий обов'язки генерального директора медіа холдингу Борис Подольський, пише сайт bfm.ru.

 

За словами пана Подольського, максимальний обсяг коштів, який компанія може витратити на інвестиції, - $500-600 млн. За інформацією видання, компанія може залучити таку суму, оскільки не має боргів, і її прибуток становить близько $130 млн. Якщо навіть СТС доведеться брати позику, то її борговий тягар не перевищить двократного розміру OBITDA.

 

Компанія  планує придбати канал і в Росії, однак про конкретні угоди поки мова не йде. Також у 2012 році компанія планує направити на дивіденди близько $80 млн (у 20112 на ці цілі було виділено $130 млн). Зниження дивідендних виплат у компанії зумовлено необхідністю інвестувати у контент та розвиток бізнесу.

 

На думку аналітика «Открытие Капитал» Олександр Венграновича, стратегія необмеженого зростання себе виправдовує: «Главный риск в сложившейся ситуации в том, что свои каналы - REN TV и «Петербург-пятый канал» - для покупки может предложить СТС один из крупнейших ее акционеров - «Национальная медиагруппа». Однако холдинг владеет лишь блокирующей долей в СТС и для сделки ему придется заручиться согласием других акционеров».

 

На сьогодні компанія володіє за кордоном «31 каналом» у Казахстані та Teledixi SRL і Muzic Ramil SRL у Молдові.

 

Близько року тому тодішній гендиректор «СТС Media» Антон Кудряшов повідомив, що медіахолдинг  хоче купити телеканали в Українi та Бiлорусi.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7856
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду