Черкаське обласне радіо можуть позбавити ліцензії

28 Лютого 2012
6520
28 Лютого 2012
12:11

Черкаське обласне радіо можуть позбавити ліцензії

6520
Черкаське обласне радіо можуть позбавити ліцензії

Представник Національної ради з питань телебачення та радіомовлення в Черкаській області Олексій Чернишов у зв'язку з відсутністю радіо в ефірі готує припис гендиректору ОДТРК «Рось» Юрію Уздеміру з повідомленням для Нацради. Про це пише видання «Прочерк» з посиланням на Олексія Чернишова.

 

«Я зафіксував факт порушення, тобто відсутність мовлення "Рось-ФМ" в ефірі. З'ясовувати причини не моя компетенція. До кого ж мені звертатися: губернатора, прокуратури?» - говорить представник Нацради.

 

За словами Олексія Чернишова, рішення за фактом порушення обласним радіо чинного законодавства (відсутність в ефірі) прийматиме Нацрада. Це може бути попередження, штраф або позбавлення ліцензії в судовому порядку.

 

Нагадаємо, 23 лютого працівники обласного управління держтехногенбезпеки знеструмили приміщення Черкаського обласного радіо «Рось-ФМ» в Центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації. Через це працівники перейшли працювати до загальної редакції.

 

27 лютого на прес-конференції голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб заявив, що ті умови, в яких працюють журналісти Черкаського обласного радіо «Рось-ФМ», неприйнятні для роботи. Він називає нещодавнє знеструмлення приміщення радіо фахівцями з пожежної безпеки «логічним результатом недбалості, недобросовісного відношення до роботи, до робочого місця».

 

Зазначимо, що в Центрі перепідготовки знаходиться ще й приміщення, яке орендує Партія регіонів. Джерела «Прочерку» пов'язує проблеми, які з'явилися в радіо, з бажанням регіоналів отримати додаткові кабінети. Однак перший заступник обласної парторганізації Партії регіонів Микола Тимошенко не пов'язує знеструмлення обласного радіо з політикою: «Так, наша партія орендує приміщення в Центрі перепідготовки кадрів, але на більше ми не претендуємо. У нас немає в планах розширення», - сказав він.

 

Гендиректор ОДТРК «Рось» Юрій Уздемір нині у відпустці. Він порадив звернутися по коментар до провідного продюсера ОДТРК Ігоря Косенка, керівника медіахолдингу «Радіодом». Місяць тому пана Косенка було представлено як куратора радіо «Рось-ФМ». Однак, як повідомили «Прочерку» в ОДТРК, Ігор Косенко звільнився, телефонну слухавку він кидає, відмовляючись що-небудь коментувати.

 

Як пояснює керівництво ОДТРК «Рось», у радійників також господарський конфлікт з підприємством, що забезпечує трансляцію на ФМ-частоті в Черкасах, тобто з «Радіодомом».

 

«Ще перед знеструмленням нас перестали транслювати в ефірі через непорозуміння з "Радіодомом", - говорить директор програм дирекції платних телерадіопрограм ОДТРК Сергій Халупінський. - Справа в тому, що раніше ми працювали з цим підприємством на договірних умовах. Нині ж слід провести тендер з наданням телекомунікаційних послуг з трансляцією наших програм. Тож програми готові давати в ефір хоч зараз, аби передавач був включений». Сергій Халупінський припускає, що з «Радіодомом» вдасться домовитися вже на цьому тижні, а тендер можна буде організувати через місяць-другий.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6520
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду