Представники медіабізнесу проігнорували спільне засідання з НЕК

28 Лютого 2012
6450
28 Лютого 2012
11:47

Представники медіабізнесу проігнорували спільне засідання з НЕК

6450
Медіабізнес не прийшов на відкриту зустріч
Представники медіабізнесу проігнорували спільне засідання з НЕК

Анонсована 27 лютого зустріч представників медіабізнесу з Національною експертною комісією з питань захисту суспільної моралі не відбулася. НЕК провів відкрите засідання без представників медіабізнесу, оскільки останні його проігнорували.

 

За словами голови НЕК Василя Костицького, апарат Комісії хотів запропонувати медіабізнесу проводити відкриті попередні обговорення звернень юридичних і фізичних осіб щодо матеріалів, поданих на розгляд Комісії. «Ми в пошуках, як вести діалог з медіабізнесом», - сказав Василь Костицький.

 

Єдиним представником медабізнесу на засіданні був президент Української асоціації видавців періодичної преси Олександр Антонець. У коментарі «Детектор медіа» він сказав, що УАВПП не змінила свою позицію щодо НЕК. «Ми виступали і виступаємо за виконання указу президента про ліквідацію НЕК. На засідання я прийшов, щоб подивитися, що наразі відбувається в цій комісії. УАВПП не має наміру підтримувати жодних пропозицій НЕК про співпрацю», - сказав пан Антонець.

 

Присутнім запропонували п'ять питань для попереднього обговорення. Зокрема, на адресу НЕК надійшли звернення від прокуратури та окремих громадян щодо двох віршів Юрія Винничука, книги «Відверта розмова про це...», бюсту Сталіна в приміщенні обкому КПУ, зображень на одному із сайтів (на думку заявників, порнографічних) та публікації і фото в «Новій тернопільській газеті».

 

Думки учасників відкритого засідання щодо цих питань розійшлися, одні пропонували виносити на Комісію, інші це заперечували. Наступне засідання НЕК відбудеться наприкінці березня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6450
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду