Президент вважає якість української продукції пріорітетнішим питанням, ніж квоти

24 Лютого 2012
5034
24 Лютого 2012
22:26

Президент вважає якість української продукції пріорітетнішим питанням, ніж квоти

5034
Президент вважає якість української продукції пріорітетнішим питанням, ніж квоти
Президент України Віктор Янукович вважає, що конкурентоспроможність аудіовізуальних продуктів українського виробництва є пріорітетнішим питанням, аніж квоти на вітчизняний продукт. Про це він сказав під час інтерв`ю з ведучими трьох суспільно-політичних шоу - Савіком Шустером, Андрієм Куликовим та Євгенієм Кисельовим

«Ми постійно думаємо про квоти в нашому ефірі на вітчизняну, на україномовну продукцію, - відзначив ведучий "Свободи слова" Андрій Куликов. - Як ви подивитеся на таку пропозицію - не встановлювати лише мінімальний вміст вітчизняної чи україномовної продукції в ефірі, а підтримати її встановленням максимального вмісту продукції однієї країни у ефірі. Умовно кажучи, 50 відсотків української продукції залишається, і ще 50 – для зарубіжного продукту. А у випадку з 15 відсотками це збільшить різноманітність».

«Я більше думаю про якість і конкурентоздатність української продукції. Розмови про відсотки мене не так хвилюють», - відповів Віктор Янукович. І додав: «Безумовно, обмежувати не можна. Але, головне, ми маємо прагнути до якості і конкурентоспроможності української продукції -  не лише на вітчизняному, а й на світовому ринку. Конкурентноспроможна продукція завжди перемагатиме».

Щодо запитання Андрія Куликова про податкові пільги для тих хто згодний вкладати гроші у виробництво українського культурного продукту, президент відзначив, що це «правильна мотивація».

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 грудня 2011 року Комітет з питань свободи слова та інформації прийняв поправки до законопроекту про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» № 6342 - так званого «закону про квоти». Ці поправки уніфіковують квоти для національного аудіовізуального продукту та музичних творів на рівні 25%, зменшивши їх удвічі, порівняно з чинним законом. Тепер законопроект, який був уже ухвалений як закон, але так і не підписаний, знову виноситиметься на голосування Верховної Ради.
 
Нагадаємо, інтерв`ю з Вікторем Януковичем було присвячене двохріччю його президентства. Двогодинний запис розмови глави держави із журналістами транслювався в ефірі телеканалу ICTV та Першого національного - у програмі «Шустер Live». Окремі фрагменти інтерв`ю увійшли до програми «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» на телеканалі «Інтер». 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5034
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду