detector.media
24.02.2012 22:26
Президент вважає якість української продукції пріорітетнішим питанням, ніж квоти
Президент України Віктор Янукович вважає, що конкурентоспроможність аудіовізуальних продуктів українського виробництва є пріорітетнішим питанням, аніж квоти на вітчизняний продукт. Про це він сказав під час інтерв`ю з ведучими трьох суспільно-політичних шоу - Савіком Шустером, Андрієм Куликовим та Євгенієм Кисельовим

«Ми постійно думаємо про квоти в нашому ефірі на вітчизняну, на україномовну продукцію, - відзначив ведучий "Свободи слова" Андрій Куликов. - Як ви подивитеся на таку пропозицію - не встановлювати лише мінімальний вміст вітчизняної чи україномовної продукції в ефірі, а підтримати її встановленням максимального вмісту продукції однієї країни у ефірі. Умовно кажучи, 50 відсотків української продукції залишається, і ще 50 – для зарубіжного продукту. А у випадку з 15 відсотками це збільшить різноманітність».

«Я більше думаю про якість і конкурентоздатність української продукції. Розмови про відсотки мене не так хвилюють», - відповів Віктор Янукович. І додав: «Безумовно, обмежувати не можна. Але, головне, ми маємо прагнути до якості і конкурентоспроможності української продукції -  не лише на вітчизняному, а й на світовому ринку. Конкурентноспроможна продукція завжди перемагатиме».

Щодо запитання Андрія Куликова про податкові пільги для тих хто згодний вкладати гроші у виробництво українського культурного продукту, президент відзначив, що це «правильна мотивація».

Як повідомляла «Детектор медіа», 22 грудня 2011 року Комітет з питань свободи слова та інформації прийняв поправки до законопроекту про внесення змін до закону «Про телебачення і радіомовлення» № 6342 - так званого «закону про квоти». Ці поправки уніфіковують квоти для національного аудіовізуального продукту та музичних творів на рівні 25%, зменшивши їх удвічі, порівняно з чинним законом. Тепер законопроект, який був уже ухвалений як закон, але так і не підписаний, знову виноситиметься на голосування Верховної Ради.
 
Нагадаємо, інтерв`ю з Вікторем Януковичем було присвячене двохріччю його президентства. Двогодинний запис розмови глави держави із журналістами транслювався в ефірі телеканалу ICTV та Першого національного - у програмі «Шустер Live». Окремі фрагменти інтерв`ю увійшли до програми «Велика політика з Євгенієм Кисельовим» на телеканалі «Інтер». 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY