У Баку скасовано показ російського фільму про війну в Грузії

22 Лютого 2012
4318
22 Лютого 2012
13:04

У Баку скасовано показ російського фільму про війну в Грузії

4318
Побоялись неоднозначної реакції в азербайджанському суспільстві
У Баку скасовано показ російського фільму про війну в Грузії

У Баку скасували показ суперечливого російського фільму про війну в Грузії в серпні 2008-го року, після якої Кремль визнав суверенітет бунтівних грузинських провінцій, повідомляє телеканал NewsOne.


 

Найбільший кінотеатр столиці Азербайджану мотивував відмову показувати стрічку проханням громадськості. На його екрані фільм мав з'явитися 21-го лютого.

 

Зміни в афішу внесли, побоюючись, що показ викличе неоднозначну реакцію в азербайджанському суспільстві та схвилювання в грузинському. Це вже друга відмова Баку демонструвати стрічку на широких екранах. Перша надійшла від іншого кінотеатру ще 16-го лютого.

 


Фільм режисера Джаніка Файзієва розповідає про спробу матері-одиначки з Москви врятувати свого семирічного сина, котрий напередодні збройного конфлікту опинився в Південній Осетії.  Картина створена з використанням великої кількості спецефектів і тривимірної графіки.

 


Головні події розгортаються довкола життєвих історій персонажів на фоні п'ятиденної війни і не тлумачать політичного підтексту російсько-грузинського конфлікту. Проте від перших днів зйомок стрічку піддавали критиці.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4318
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду