«Інтер» готує проект про всиновлення дітей (ДОПОВНЕНО)

21 Лютого 2012
8980
21 Лютого 2012
11:32

«Інтер» готує проект про всиновлення дітей (ДОПОВНЕНО)

8980
«Інтер» готує проект про всиновлення дітей (ДОПОВНЕНО)

Навесні на телеканалі «Інтер» стартує соціальний проект «Серце підкаже...». Про це «Детектор медіа» повідомили у прес-службі каналу.

 

Програма буде присвячена всиновленню дітей. Її вестиме олімпійська чемпіонка Лілія Подкопаєва. Ім'я ще одного співведучого поки що не розголошується.

 

За час проекту «Серце підкаже...» 10 вихованців дитячих будинків - діти 7-13 років - зможуть обрати собі батьків. Канал надасть сиротам можливість провести певний час у прийомних родинах і після цього вирішити, з ким вони захочуть залишитися.

 

Кожна програма буде присвячена одній дитині. У ній буде сюжет про маленького героя, спілкування з ним у студії ведучих програми і гостей. У кожній програмі будуть представлені дві родини, кожна з яких хоче всиновити саме цю дитину. Глядачам покажуть сюжету про те, як дитина провела вихідні з кожною з родин. Наприкінці програми герой сам обере собі батьків, з якими хотів би залишитися жити.

 

Поки дитина робить вибір, гості у студії обговорять важливі питання, пов'язані з облаштуванням та адаптацією сиріт у прийомних родинах. Думками поділяться експерти, директори і вихователі дитячих будинків, волонтери, представники благодійних фондів, прийомні батьки, випускники інтернатів і запрошені гості.

 

Усього в ефір вийдуть 11 випусків проекту «Серце підкаже...». Хронометраж кожного становить 60 хвилин.

 

За словами продюсера проекту Оксани Панасівської, ідея програми народилася на «Інтері», її автори - Володимир Зеленський, Сергій і Борис Шефіри. «Ідея унікальна за своєю природою. Ми дослідили тему всиновлення в Україні, працює одна схема: батьки йдуть до дитбудинку, вибирають дитину (у законодавстві прописано - дитина не повинна знати, що її хочуть всиновити), і після цього дитину ставлять перед фактом. Виходить, що дитина фактично безправна - вона може лише погодитися або відмовитися. Нас дуже схвилювала ця ситуація», - пояснює пані Панасівська ідею проекту, яка полягає в бажанні дати дитині шанс зробити вибір.

 

Нагадаємо, раніше «Інтер» брав участь у проекті фонду «Розвиток України» - «Цій дитині потрібна сім'я». Канал транслював сюжети про дітей, які можуть бути всиновленими.

 

Також, як раніше розповідав генеральний продюсер Володимир Зеленський, «Інтер» готує ще кілька форматів про дітей, зокрема, про права дитини та про дитячі таланти.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8980
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду