Здійснено рейд на Сирійський центр медіа та свободи слова

17 Лютого 2012
10346
17 Лютого 2012
11:47

Здійснено рейд на Сирійський центр медіа та свободи слова

10346
Здійснено рейд на Сирійський центр медіа та свободи слова

У Дамаску агенти сил безпеки арештували Мазена Дарвіша (Mazen Darwish) - голову  Сирійського  центру медіа та свободи слова (The Syrian Centre for Media and Freedom of Expression), повідомляють «Репортери без кордонів» (RSF).

 

Під час вчорашнього рейду було затримано 12 осіб,  серед них співробітники цієї громадської організації, журналісти, блоґери і борці за права людини. Одну з арештантів, Маху аль-Ассаблані (Maha Al-Assablani), за декілька годин звільнили, та вона зіткнулася із загрозою депортації, інформує RSF.

 

Сирійська влада неодноразово репресувала центр і вчиняла наїзди на його співробітників. Двічі - у 2005 і 2009 роках - його діяльність було заборонено.

 

Торік у березні очільника центру Мазена Дарвіша арештовували під час мирної сидячої акції протесту  біля міністерства внутрішніх справ, в якій він брав участь як спостерігач. Згодом його допитували у розвідувальному відомстві.

 

Блоґера  Ханаді Захлут (Hanadi Zahlout) раніше арештовували тричі. Блоґер Хусейн Греїр (Hussein Greir) став жертвою викрадення та арешту. Резан Ґаззаві (Razan Ghazzawi) арештовували на сирійсько-йорданському кордоні й тримали в ув'язненні.

 

Сирійський центр медіа та свободи слова - єдина в країні неурядова організація, яка відстежує стан медіа та Інтернету. Нині він має консультативний статус в Економічній та соціальній раді ООН. Діяльність Мазена Дарвіша відзначено престижною нагородою Роланда Берґера за людську гідність (Roland Berger Human Dignity Award) з грошовою виплатою мільйон євро.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10346
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду