detector.media
17.02.2012 11:47
Здійснено рейд на Сирійський центр медіа та свободи слова

У Дамаску агенти сил безпеки арештували Мазена Дарвіша (Mazen Darwish) - голову  Сирійського  центру медіа та свободи слова (The Syrian Centre for Media and Freedom of Expression), повідомляють «Репортери без кордонів» (RSF).

 

Під час вчорашнього рейду було затримано 12 осіб,  серед них співробітники цієї громадської організації, журналісти, блоґери і борці за права людини. Одну з арештантів, Маху аль-Ассаблані (Maha Al-Assablani), за декілька годин звільнили, та вона зіткнулася із загрозою депортації, інформує RSF.

 

Сирійська влада неодноразово репресувала центр і вчиняла наїзди на його співробітників. Двічі - у 2005 і 2009 роках - його діяльність було заборонено.

 

Торік у березні очільника центру Мазена Дарвіша арештовували під час мирної сидячої акції протесту  біля міністерства внутрішніх справ, в якій він брав участь як спостерігач. Згодом його допитували у розвідувальному відомстві.

 

Блоґера  Ханаді Захлут (Hanadi Zahlout) раніше арештовували тричі. Блоґер Хусейн Греїр (Hussein Greir) став жертвою викрадення та арешту. Резан Ґаззаві (Razan Ghazzawi) арештовували на сирійсько-йорданському кордоні й тримали в ув'язненні.

 

Сирійський центр медіа та свободи слова - єдина в країні неурядова організація, яка відстежує стан медіа та Інтернету. Нині він має консультативний статус в Економічній та соціальній раді ООН. Діяльність Мазена Дарвіша відзначено престижною нагородою Роланда Берґера за людську гідність (Roland Berger Human Dignity Award) з грошовою виплатою мільйон євро.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY