Оксана Марченко і Катерина Осадча найкраще асоціюються зі своїми каналами – дослідження

15 Лютого 2012
9278
15 Лютого 2012
18:27

Оксана Марченко і Катерина Осадча найкраще асоціюються зі своїми каналами – дослідження

9278
Оксана Марченко і Катерина Осадча найкраще асоціюються зі своїми каналами – дослідження

Найкраще асоційовані зі своїми каналами ведучі українського телебачення - Оксана Марченко, Лілія Ребрик, Анфіса Чехова (СТБ), Катерина Осадча («1+1») і Костянтин Стогній (ICTV).

 

Такий висновок випливає з результатів дослідження, проведеного спеціально для «Детектор медіа» компанією iVOX. Опитування* здійснене методом онлайн-інтерв'ю, тож його результати характеризують тих осіб, які користуються інтернетом. Перелік каналів і ведучих був заданий і він є вичерпним: по 4 ведучих від кожного з 5 найбільших телеканалів.

 

Понад 50% інтерв'юерів змогли правильно вказати, де працюють Оксана Марченко і Катерина Осадча, понад 40% - де працюють Лілія Ребрик, Анфіса Чехова і Костянтин Стогній.

 

У випадку з усіма іншими вказаними в опитуванні прізвищами телеведучих переважала відповідь «Не знаю».

 

 

 

 

 

Андрій Доманський, який перейшов півтора роки тому з Нового каналу на «1+1», для багатьох залишився обличчям Нового: варіанти «Новий канал» і «1+1» отримали схожу кількість голосів - 23,5% і 26,9% відповідно.

 

Правильність відповідей мало корелюється з географією проживання чи розміром населеного пункту респондента, але сильно залежить від статі. Так, чоловіки краще знають, де саме працюють Олександр Денисов (спортивний ведучий) і Костянтин Стогній (обличчя «чоловічого» ICTV). Але це єдині ведучі, щодо яких чоловіки були точнішими за жінок. Натомість жінки точніші щодо таких телеведучих, як Валерія Черненко, Оксана Марченко, Катерина Осадча, Анфіса Чехова, Сніжана Єгорова тощо. Місця роботи ведучих новин жінки та чоловіки знають приблизно однаково. 

 

Вікові особливості також сильно впливають на результати: молоді люди (до 44 років) зв'язували канали з прізвищами краще за старших респондентів (віком від 45 років). Навіть коли мова йшла про ведучих каналів, серед аудиторії яких багато немолодих людей («Інтер», «Україна»).

 

Із повними результатами дослідження можна ознайомитися тут.

 

Нагадаємо, раніше «Детектор медіа» та iVOX встановили:

 

Інтернет-користувачі найкраще знають, де виходять «Інтерни», «Свати» й «Татусеві дочки»;

 

Інтернет-користувачі найкраще знають проекти буднів «1+1» і СТБ;

 

Новини ТОНІСа виходять на 5-му каналі, найвідоміше шоу - «Х-фактор» (опитування);

 

Глядачі вважають, що розважальних шоу і серіалів на ТБ забагато, пізнавальних програм - замало.

 

*Дослідження проведене методом онлайн-інтерв'ю з використанням панелі iVOX (http://ivoxgolos.com.ua/) наприкінці січня 2012 року. Вибірка становить 1000 анкет, структура вибірки відповідає структурі інтернет-користувачів України за статтю, віком та регіоном проживання. Статистична похибка не перевищує 3%.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9278
Коментарі
5
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
///
4473 дн. тому
в тому "аналогічному дослідженні", про яке каже "До ТК", опитали трьох калік у Києві. Воно не може претендувати на звання дослідження, тому побійтесь бога казати, що воно більш адекватне
До ТК
4475 дн. тому
Раніше на шпальтах ТК з'являлося аналогічне дослідження, зроблене рекламщиками. Воно, вочевидь, більш адекватне. А це потрібно було б назвати так: "Глядачі знають, на якому каналі працюють Марченко та Осадча".
ТК
4475 дн. тому
За музику не платили, питання "за спасибі" підчепили до омнібусу дослідницької компанії. Тому й охопити в ньому 200-300 ведучих, які працюють на всіх національних каналах, - нереально
Fff
4475 дн. тому
Новий канал вже навіть тут не беруть(
Хто платив за музику?
4475 дн. тому
А що це за дослідження таке: "Перелік каналів і ведучих був заданий і він є вичерпним: по 4 ведучих від кожного з 5 найбільших телеканалів"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду