У Казахстані журналісту загрожує 7 років за опозиційні листівки

15 Лютого 2012
8120
15 Лютого 2012
13:08

У Казахстані журналісту загрожує 7 років за опозиційні листівки

8120
У Казахстані журналісту загрожує 7 років за опозиційні листівки

У Казахстані проти головного редактора газети «Погляд» Ігоря Вінявского порушено кримінально справу за причетність до поширення листівок, зміст яких є опозиційним до президента Нурсултана Назарбаєва. Про це  «Детектор медіа» повідомила Людмила Козловська, представник польського фонду «Відкритий діалог».

 

Ігоря Вінявского звинувачують в тому, що він нібито закликав до насильницького захоплення влади і насильницької зміни конституційного ладу Казахстану. Звинувачення ґрунтуються на підставі того, що він у квітні 2010 року нібито мав відношення до поширення листівки.

 

«Сам факт того, що кримінальна справа проти нашого колеги була порушена співробітниками Комітету національної безпеки Казахстану через два роки, в січні 2012 року, свідчить про політичний характер кримінального переслідування Ігоря Вінявского», - йдеться в листі.

 

За словами Людмили Козловської, Ігорю Вінявському грозить 7 років ув'язнення.

 

Після того як журналісти казахстанської газети «Голос Республіки» провели прес-конференцію в Алматі на підтримку Ігоря Вінявского, їх також звинуватили в поширенні цієї листівки: «Після чого вилучили з офісу редакції цього видання принтер, на якому були роздруковані прес-релізи та копії листівок, і комп'ютер, з якого вони були відправлені на друк».

 

Нурсултан Назарбаєв беззмінно править в Казахстані з 1989 року - спочатку як глава комуністичної партії, а потім як президент республіки.

 

Листівка, за яку Ігоря Вінявського притягли до кримінальної відповідальності:

 

 

Постанова про порушення кримінальної справи:



 

 

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8120
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду