Янукович відклав захист персональних даних до 1 липня

3 Лютого 2012
13165
3 Лютого 2012
13:21

Янукович відклав захист персональних даних до 1 липня

13165
Янукович відклав захист персональних даних до 1 липня

Президент України Віктор Янукович підписав закон № 4343-VI від 13 січня 2012 року, яким відповідальність за порушення у сфері захисту персональних даних відтерміновується з 1 січня 2012 року на 1 липня 2012 року.

 

Про це повідомляє сайт Верховної Ради України, пише «Інтерфакс».

 

Як повідомлялося, 1 січня 2012 року набув чинності закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за порушення законодавства про захист персональних даних», згідно з яким усі бази мали бути зареєстровані до 1 січня 2012 року.

 

До цього виявилися не готовими ані підприємці (будь-якому з них необхідно зареєструвати щонайменше дві бази - працівники та клієнти), ані держслужба, що отримала 4 млн заявок.

 

Закон ввів адміністративну та кримінальну відповідальність за порушення законодавства про захист персональних даних, зокрема, за нереєстрацію баз персональних даних та використання персональних даних без згоди фізичної особи.

 

Розмір штрафів за адміністративні порушення варіюється від 100 до 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 1,7 тис. грн до 17 тис. грн. Прем'єр-міністр Микола Азаров дав вказівки не штрафувати за неподання до Держслужби із захисту персональних цих відомостей про наявні бази персональних даних протягом січня і, за необхідності, довше.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13165
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду