Шевченківську премію з літератури отримають Петро Мідянка та Володимир Рутківський

10 Лютого 2012
8990
10 Лютого 2012
16:57

Шевченківську премію з літератури отримають Петро Мідянка та Володимир Рутківський

8990
Шевченківську премію з літератури отримають Петро Мідянка та Володимир Рутківський

Комітет з Національної премії України імені Тараса Шевченка, за підсумками таємного голосування, яке відбулося 9 лютого, визначив лауреатів Шевченківської премії 2012 року. Про це zn.ua повідомили у Комітеті з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

 

Так, лауреатами премії з літератури стали Петро Мідянка за збірку поезій 2010 року «Луйтра в небо» (представлений на здобуття премії Асоціацією українських письменників) і Володимир Рутківський за історичну трилогію для дітей «Джури» 2007-2010 років («Джури козака Швайки», «Джури-характерники», «Джури і підводний човен», представлений від Держкомтелерадіо).

 

У номінації «Літературознавство і мистецтвознавство» перемогла Тетяна Кара-Васильєва за книгу «Історія української вишивки» 2008 року.

 

У «Музичному мистецтві» лауреатом став Віктор Степурко за псалмодію «Монологи віків» для змішаного хору і соло інструментів (у семи частинах на канонічні тексти).

 

Премія в номінації «Образотворче мистецтво» була присвоєна художнику Анатолію Криволапу за цикл з 50 робіт «Український мотив».

 

Премії у номінації «Концертно-виконавське мистецтво» і «Народне і декоративно-прикладне мистецтво» цього року вирішили не вручати.

 

Нагадаємо, у 2011 році комітет Національної премії України імені Тараса Шевченка присудив премію з літератури письменнику Василю Шкляру за роман «Залишенець, або Чорний ворон». Однак Василь Шкляр відмовився від премії з літератури на знак протесту проти політики міністра освіти Дмитра Табачника. Тоді президент Віктор Янукович підписав указ про присудження премії, і в ньому відсутня згадка про присудження в галузі літератури.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8990
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду